Seçim barajı % 5 olmalı

Güncelleme Tarihi:

Seçim barajı % 5 olmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 02:01

8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, 7 Kasım’da kurduğu ANA Parti’nin ilk basın toplantısında, siyasete girmeye mecbur kaldığını belirterek, “Biz siyasete barajı geçmek için değil, iktidar olmak için girdik” dedi. Partisinin hedef ve stratejilerini anlatan Özal, Diyanet İşleri Başkanlığı’na özerklik verilmesi, RTÜK ve YÖK’ün de kaldırılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Özal özetle şöyle konuştu:
- Fikir hürriyetine önem verilmesi gerek. Birkaç gün önce Çarşı grubunun ağırlaştırılmış müebbetle yargılandıklarını gördük. Bu, bana 12 Mart 1971 İhtilali’nden sonra idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını hatırlattı. İdam kalkmasaydı şu anda bu çocuklar da idamla yargılanıyorlardı. Yıl 2014, dünyaya rezil olmaya devam ediyoruz.
- Baraj bizim için önemli değil ama Türkiye’de olması gereken, seçim barajın yüzde 5’e indirilmesidir. Sağ seçmenin daha fazla olduğu Türkiye’de her zaman dar bölgede sol çok aşağıda kalır ve her zaman sağ, hak ettiğinden fazla milletvekili çıkarır. Siyasette sağ-sol dengesi olmazsa ihtilaller, darbelerle karşılaşırsınız.
- Türkiye, 2007 veya 2008’den beri çok iyi şeyler yaşamıyor. Türkiye’de insan haklarına gerçekten sahip çıkacak bir parti aranıyor. En son çıkan kanunla ‘makul şüphe’yle insanlar içeri alınabilir duruma geldi. ‘Makul şüphe’ 12 Eylül 1980’de bile yapılmadı.
- Liderlerle partiler ilk 7 sene bir şeyler verebilirler milletine, ondan sonra gerileme başlar. Bu, herkes için geçerlidir. Siyasetin doğasıdır. O yüzden ben Türkiye’de başbakanlık makamının iki dönemden fazla yapılmaması kanaatindeyim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!