Önce senaryo yazıp düğmeye basmışlar

Güncelleme Tarihi:

Önce senaryo yazıp düğmeye basmışlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 02:01

AK Parti’nin önceki gün yapılan MYK toplantısında 14 Aralık Operasyonu konuşuldu.

Haberin Devamı

MYK üyelerinin operasyonun ayrıntılarını sorması üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu “Önce Tahşiyeciler olayının senaryosunu hazırlayıp, sonra kumpas kurmuşlar. El bombalarında polislerin parmak izi var” dedi. Toplantıda, Tahşiyeciler grubuna ilişkin kurgunun Gülen Cemaati’nce önceden planlandığı öne sürüldü. Gruba bu ismi ilk olarak Gülen’in verdiği, Gülen’in bu ismi telaffuzunun ardından Cemaat’e yakın medyada Tahşiyecilerle ilgili haberler yapıldığı, ardından Cemaat yanlısı polislerin devreye girdiği, grubun televizyonlarında da bu içerikte senaryolaştırılmış dizilerin yayınlandığı anlatıldı. Tahşiyecilerin kalabalık bir topluluk olmadığı, El Kaide ile bağ kurmak için bulunan bombalarda da operasyonu yapan polislerin parmak izlerinin bulunduğu bilgisi tekrarlandı.

Haberin Devamı

GÜLEN’E KIRMIZI BÜLTEN

Toplantıdaki değerlendirmede, Gülen’in de soruşturma kapsamında olduğu ancak mahkemenin, yurtdışındaki kişilere ilişkin taleplerle ilgili prosedürü tamamlayıp kırmızı bülten çıkarılmasını istemesinden sonra sürecin başlayacağı dile getirildi. Bu talebin, önce Adalet Bakanlığı’na, oradan Dışişleri Bakanlığı’na gönderileceği ve ABD’den Gülen’in istenmesi sürecinin başlayacağı belirtildi. Toplantıda, devletin gizli belge ve bilgilerinin deşifre edilmesi, yasadışı dinleme ve yardım TIR’larının durdurulması gibi başlıklardaki soruşturmaların ise ayrıca yürütüldüğü bilgisi de verildi.

AYRIM GÖZETMEDEN YAPILIR

Başbakan Davutoğlu, önceki gün ÇAD Başkanı Kalzeube Payimi Duebet ile düzenlediği ortak basın toplantısında da, Fethullah Gülen ile ilgili açıklamada bulunmuştu. Davutoğlu, 14 Aralık Operasyonu kapsamında Gülen ile ilgili bir soru üzerine şöyle demişti: “Fethullah Gülen’le ilgili de soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir.”

Haberin Devamı

BARZANİ’YLE 1 SAAT

İSTANBUL’da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren ve kurmayların da katıldığı görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. Barzani, Davutoğlu cuma namazı için ofisten çıkmadan hemen önce Dolmabahçe’den ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!