Meteorolojiden kar yağışı uyarısı... Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden kar yağışı uyarısı... Hafta sonu hava durumu nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2014 16:59

Türkiye Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor, havalar soğuyor. Peki hava durumu nasıl olacak? Nerelerde kar yağışı bekleniyor, İstanbul ve Ankara'ya kar ne zaman yağacak? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son veriler...

Haberin Devamı

Kar yüzünü göstermeye hazırlanıyor. Türkiye pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Kahramanmaraş, Hatay, Kastamonu, Sinop, Tokat, Ardahan, Erzurum ile öğle saatlerinde Antalya'nın doğusu, Mersin'in Anamur ve Konya'nın Akşehir ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Sivas ve Kayseri'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

Cuma gecesi ve Cumartesi sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimler ile Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteorolojiden kar yağışı uyarısı... Hafta sonu hava durumu nasıl olacak

UYARILAR
SİS HADİSESİ UYARISI: Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Meteorolojiden kar yağışı uyarısı... Hafta sonu hava durumu nasıl olacak

PAZAR AKŞAMI KAR VAR

Meteoroloji, 21 Aralık Pazar Günü akşam saatlerinde başlayacak kar yağışının Ankara-İstanbul otoyolunun, özellikle Kızılcahamam ile Düzce arasında kalan bölümünde ulaşımda aksamalara yol açabileceği uyarısında bulundu. İç ve doğu bölgelerde görülecek kar yağışına ve ardından meydana gelecek buzlanma ve don olayına karşı sürücüler başta olmak üzere vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

Meteorolojiden kar yağışı uyarısı... Hafta sonu hava durumu nasıl olacak

Yağışlı sistemin 22.12.2014 Pazartesi günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olduktan sonra 23.12.2014 Salı günü yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor. Pazartesi günü meydana gelecek yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, iç ve doğu bölgelerimizde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

İlgili Videolar:

HAVA DURUMU SUNUCUSUNA EFSANEVİ ŞAKA

Hava durumu sunucusu kadın, yayına yeşil elbiseyle çıkınca, reji ekibi kendini tutamadı ve böyle efsanevi bir şaka yaptı.

Haberin Devamı

AZERBAYCAN'DA HAVA DURUMU SUNMAK

Azerbaycan'da yayınlanan hava durumu programında, sunucunun bilgileri verip sonunda "Allah ne derse o olur." tarzı açıklamaları programın samimiyet seviyesini üst noktalara taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!