14 Aralık soruşturmasında karar açıklandı

Güncelleme Tarihi:

14 Aralık soruşturmasında karar açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 13:49

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında karar açıklandı.

Haberin Devamı

14 Aralık soruşturmasında karar açıklandı

EKREM DUMANLI SERBEST

14 Aralık soruşturmasında karar açıklandı
EKREM DUMANLI: AYNEN İADE EDİYORUM



Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Ekrem Dumanlı dahil 8 kişi 'adli kontrol' uygulamasıyla serbest bırakıldı. Hidayet Karaca terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla, diğer üç kişi ise terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı.

14 Aralık soruşturmasında karar açıklandı



14 Aralık soruşturmasında karar açıklandı
DIŞ BASIN KARARI ‘ACİL’ KODUYLA DUYURDU



HİDAYET KARACA İLE BİRLİKTE DÖRT KİŞİ TUTUKLANDI



Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, 'örgüt kurmak ve yönetmek' suçuyla tutuklanırken, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ve Emniyet Amiri Mustafa Kılıçarslan örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı.

14 Aralık soruşturmasında karar açıklandı

Haberin Devamı

14 Aralık soruşturmasında karar açıklandı
Hidayet Karaca ve 3 polis tutuklandı



KARAR

Şüphelilerden Hidayet Karaca’nın örgütün yayın politikasına uygun yayınlar yaparak örgüt yöneticisi olduğu, şüpheliler Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslar’ın ise emniyet teşkilatı içerisinde var olan örgütlenmenin içerisinde yer aldıkları yönünde kuvvetli suç şüphelinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğu belirtildi. Yüklenen suçun yasada öngörülen ceza miktarı işlendiği iddia edilen suçun önemli ve ciddi sayılan katalog suçlamalardan olması nedeniyle tutuklanma nedeninin ‘kanun gereğince’ var sayıldığı ifade edildi.

Almaları muhtemel ceza gözönüne alındığında kaçma şüphelerinin bulunduğu, soruşturmanın henüz tamamlanmaması nedeniyle şüphelilerin delileri yok etme, gizleme, tanık veya mağdurlar üzerinde baskı oluşturma şüphesinin bulunduğu, işin önemi, verilmesi beklenen ceza veya güvenlik önlemi değerlendirildiğinde anayasanın 13. Maddesinde ifade olunan ‘ölçülülük’ ilkesi uyarınca daha hafif koruma önlemi olan adli kontrol uygulamasının bu aşamada yetersiz kalacağı ifade edilerek tutuklanmalarına karar verildi.

Haberin Devamı

EKREM DUMANLI ise üzerine atılı suçu işlediği yşönünde bu aşamada tutuklamayı gerektirecek ölçüde kuvvetli suç şüphesine dayalı somut deliller bulunmadığından adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağından tutuklamanın ölçülü olmayacağı kanaatine varılmakla, Cumhuriyet Başsavcılığın tutuklama talebinin reddine yurt dışına çıkmama suretiyle adli kontrol altına alınmasına karar verildi.

ADLİYEDE SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI

"14 Aralık" operasyonunda gözaltına alınan 12 kişi hakkında mahkeme kararını açıklarken İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde de kalabalık bekliyordu. Ekrem Dumanlı'nın serbest bırakıldığı haberi üzerine kalabalıktan sevinç çığlıkları yükseldi.

14 Aralık soruşturmasında karar açıklandı


KARAR BÜYÜK SALONDA

Haberin Devamı

"14 Aralık" soruşturmasıyla ilgili hakim, mahkemeye sevkedilen 12 kişi hakkındaki kararı adliyenin büyük salonunda açıkladı. Salona şüpheliler ve avukatları dışında kimse alınmadı.

14 ARALIK OPERASYONU

Tahşiyeciler grubuna kumpas kurdukları iddiasıyla 14 Aralık'ta düzenlenen operasyonda Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltı listesinde ismi bulunan emniyet Amiri Mustafa Kılıçarslan ise kendisi emniyete teslim oldu.

Şüpheliler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde Emniyette İstanbul Cumhuriyet Savcıları Hasan Yılmaz, İrfan Fidan ve Fuzuli Aydoğdu tarafından sorgulandı. İlk ifadelerin ardından Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan ve Fahri Sarrafoğlu serbest bırakıldı.

İFADESİ 7 SAAT SÜRDÜ

Savcılar gözaltı süresinin son günü olan çarşamba günü Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Mutlu Ekizoğlu ve Ertan Erçıktı’nın ifadelerini aldı. Hidayet Karaca’nın ifadesi 7 saat sürdü.

OTOPARKTAN İÇERİ ALINDILAR

Emniyette ifade alan savcılar eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak’ı serbest bıraktı. Aralarında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 12 kişi tutuklanmaları, polis memurları Ayhan Akça, Halit Akbulut, Mustafa Uyanık ve Ferdi Taşkaya’yı ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk etti. Hâkim Bekir Altun ilk olarak adli kontrol kararlarını alarak 4 kişiyi serbest bıraktı.

BAKMADAN GEÇME!