Şüpheliyle telefonda görüşmedik

Güncelleme Tarihi:

Şüpheliyle telefonda görüşmedik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 01:47

Samanyolu TV Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın emniyetteki ifadesini İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz aldı. Karaca sorgusunun başında ne ile suçlandığını öğrenmek istedi.

Haberin Devamı

Savcı Yılmaz tüm bu gelişmeleri sorgu tutanağına yazdırdı. Hidayet Karaca, “Cuma günü kabul edilen yeni yargı paketinin hemen akabinde alelacele hece hece montaj, dublajlarla bir soruşturmanın olduğunu gördüm” dedi. Karaca’ya özetle, Fethullah Gülen’le yapmış olduğu telefon görüşmeleri, Tahşiye konusunu işlediği vaazı, talimat alıp almadığı soruldu. Hidayet Karaca soruları şöyle yanıtladı:

ARINÇ’LA GİTTİK

“Ben şüpheli Fethullah Gülen ile telefonda hiçbir zaman görüşmedim. Ancak zaman zaman Başbakan, Cumhurbaşkanı, bakanlar ile ABD’ye gittiğimde ve New Jersey yayın grubuna bağlı ABD’de İngilizce yayın yapan Ebru TV çalışmaları için gittiğimde, benim fırsatım olursa, Sayın Gülen’in müsait olması durumunda ziyaret ettiğim olmuştur. En son Amerika’da kardeşinin vefatı üzerine taziye ziyaretinde bulundum. Başbakan Yardımcısı Arınç ile kendisini ziyarete gittim. Senaristlerin yazdığı benim ise hiçbir şekilde fikir katkım olmayan, hayal ürünü diziden suçlanarak bir terör örgütü yöneticisi olmaktan sorgulanmam benim için bir şereftir. Şiir okuyarak cezaevine giren bir yöneticinin yönettiği hukuk devletinden maalesef soruşturma çıkarıyorsa buyurun buradayım. Bunu da tarihe emanet ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!