Ayaklı billboard

Güncelleme Tarihi:

Ayaklı billboard
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 01:52

CHP, 17 Aralık’ın yıldönümünde suçlanan 4 eski bakanın maskeli fotoğrafını asmak için kiralayacak billboard bulamadı. Bazı CHP’liler dün Ankara’da, ellerinde ayakkabı kutuları, üzerlerinde afişlerle “Ayaklı billboard” olarak dolaştılar.

Haberin Devamı

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun yıldönümü nedeniyle dün birçok il ve ilçede protesto eylemleri düzenlendi. Ayakkabı kutuları ve ‘Hırsız’ yazılı pankartlarla yapılan eylemler kapsamında CHP’liler operasyonda adı geçen 4 eski bakanın maskeli şekilde resmedildiği dövizleri giydi.

Ayaklı billboard


CHP Aydın İl Örgütü’nün önceki gece İstasyon Meydanı’ndaki parti binasına yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan eski bakanlar ile Bilal Erdoğan’ın maskeli fotoğraflarının bulunduğu pankartı asması üzerine kriz yaşandı. Polis tarafından indirildikten sonra gece CHP binasından yeni bir pankartın sarkıtılması üzerine polis özel bir vinçle pankartı tekrar indirdi. CHP’lilerin son olarak gece 02.00 sıralarında astığı ‘Halk yolsuzluğa sessiz kalmayacak’ yazılı pankart ise yerinde kaldı.

Haberin Devamı

Ayaklı billboard
Kürsüde sahte paraları etrafa saçtı

KADIN MİLLETVEKİLİ KÜRSÜYE YÜRÜDÜ




CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın, “Rüşvet ve yolsuzluk yapanların koruma altına alınmalarını protesto ediyoruz” sözlerinden sonra CHP milletvekilleri, hep beraber ayağa kalkarak üzerinde Reza Zarrab ve 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarının bulunduğu, “Babayasanın 17. Maddesi 25. Bendi ‘yeni Türkiye’de rüşvetçiler koruma altında” yazılı dövizleri açtılar. Bütçe görüşmeleri sırasında CHP adına söz alan Bursa Milletvekili Aykan Aydemir, kürsüye ayakkabı kutusu içinde getirdiği sahte paraları havaya saçtı. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise daha önce yaptığı gibi Genel Kurul çalışmalarına fenerle katıldı.

17 siyah çelenk


Ayaklı billboard

AK Parti’den istifa ettikten sonra Demokratik Gelişim Partisi’ni kuran ve Genel Başkanlığını üstlenen Kütahya Milletvekili İdris Bal, 17 Aralık Operasyonu’nun yıldönümü ve 14 Aralık Operasyonu nedeniyle, partilileriyle İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydana çadır kurmak istedi. ‘Demokrasi çadırı’ kurarak ‘Adalet nöbeti’ tutacaklarını söyleyen partililere polis engel oldu. Bal, “Çadır kurulana kadar bekleyeceklerini” söyledi ancak polisler çadır kurulumuna engel oldu. Bunun üzerine İdris Bal ve partililer, üzerinde ‘17 Aralık Unutturulamaz’ yazan 17 siyah çelengi adliye binasının önüne bıraktı.Fırat ALKAÇ / İSTANBUL

Ayaklı billboard
17 ARALIK’IN 1. YILI HAKKINDA HER ŞEY


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!