Genç üniversitelinin sır ölümü

Güncelleme Tarihi:

Genç üniversitelinin sır ölümü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 10:45

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde ailesiyle yaşayan ve Ege Üniversitesi'nde eğitim gören 20 yaşındaki Berkay Özkaral, spor yapmak için eşofmanlarını giyip evden ayrıldıktan sonra bir daha dönmedi, oğlunu aramak için dışarıya çıkan baba Osman Özkaral, evinin yakınlarındaki bir özel okulun bahçesinde 15 metre yüksekliğindeki istinat duvarının önünde talihsiz gencin cesedini buldu.

Haberin Devamı

Otopsideki ilk bulgulara göre yüksekten düşme sonucu yaşamını yitiren Özkaral'ın yakınları, vücut geliştirme sporuna ilgi duyan ve zararlı olacağını düşündüğü için kolayla cips bile tüketmeyen genç üniversitelinin, intihar edecek bir yapıya sahip olmadığını, sorununun da bulunmadığını aktardı.

Olay, Karabağlar İlçesi Mimkent Sitesi yakınlarındaki özel bir okulun bahçesinde Pazartesi gece saatlerinde meydana geldi. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Berkay Özkaral, iddiaya göre akşam saatlerinde eşofmanlarını giyip spor yapmak için evden ayrıldı. Saatin ilerlemesine rağmen oğlunun eve gelmemesinden şüphelenen SSK emeklisi baba Osman Özkaral, oğlunu aramak için dışarıya çıktı. Baba Özkaral, gece saatlerine kadar aradığı oğlunu, evinin yakınındaki özel okulun bahçesinde, yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki istinat duvarının önünde kanlar içinde buldu.

Haberin Devamı

Genç üniversitelinin sır ölümü



İLK BULGU YÜKSEKTEN DÜŞME

Oğlunu kanlar içinde görünce gözyaşlarına boğulan ve çevreden yardım isteyen Özkaral'ın çığlıklarını duyanlar sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, üniversiteli gencin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Polisin incelemesinin ardından cansız bedeni İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Özkaral'ın ilk bulgulara göre, yüksekten düşmeye bağlı olarak hayatını kaybettiği, kafatasında da çatlak olduğu öğrenildi.

Genç üniversitelinin sır ölümü


İNTİHAR EDECEK BİRİ DEĞİLDİ

İstinat duvarının üst kısmındaki sokakta bulunan apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarına polis incelenmesi amacıyla el koydu. Üniversiteli gencin belediye tarafından yol kenarına yerleştirilen spor aletlerinde bir süre spor yaptığı, ardından da istinat duvarının üst kısmında oturduğu, belirlenemeyen bir nedenle de istinat duvarından beton zemine düştüğü bildirildi. Olay yeri çevresi ve Özkaral'ın kıyafetlerinde yapılan incelemede, her hangi bir intihar notuna rastlanmadığı da belirtildi. Öte yandan, vücut geliştirme sporuna ilgi duyan ve zararlı olacağını düşündüğü için kolayla cips bile tüketmeyen genç üniversitelinin yakınları, intihar edecek bir yapıya sahip olmadığını, sorununun da bulunmadığını aktardı.

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işleminin tamamlanmasının ardından Özkaral'ın cansız bedeni yakınlarına teslim edildi. Hayat dolu ve çevresinde sevilen bir kişi olan Özkaral için Esentepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Özkaral'ın anne ve babası, ağabeyi ve yakınları katıldı. İkindide kılınan cenaze namazının ardından üniversiteli genç, gözyaşları arasında toprağa verildi. Olayla ilgili polisin başlattığı soruşturma sürerken, Özkaral'ın kesin ölüm nedeninin detaylı otopsinin ardından belirleneceğini dile getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!