14 Aralık operasyonunda 11 kişi serbest

Güncelleme Tarihi:

14 Aralık operasyonunda 11 kişi serbest
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 04:11

ZAMAN Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 29 kişinin gözaltına alındığı 14 Aralık Operasyonu’nda 7 kişi ilk sorgularının ardından serbest kaldı, 2 kişinin ise kaçtığı bildirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgu sürerken polis, gazeteci Nuh Gönültaş’ın operasyon gecesi uçakla yurtdışına kaçtığını belirledi.
Polis memuru Mehmet Kılıçarslan da bulunamadı.

Eski Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Organize Şube’nin nezarethanesine konuldu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, Soruşturma Savcısı Hasan Yılmaz ile 2 savcı sorgulara önceki akşam başladı.
İlk sorguların ardından STV’de yayınlanan ‘Tek Türkiye’ dizisinin yönetmeni Naci Çelik Berksoy, senaristleri Radiye Ebru Şenvardar ve Elif Yılmaz, serbest bırakıldı. Makbule Çam Elmadağ, yaşı küçük çocuğu olması nedeniyle Van’da ifade alınıp serbest bırakıldı.
İfadesi sabaha karşı tamamlanan Zaman yazarı Ahmet Şahin bırakıldı.

Haberin Devamı

Gözaltı listesinde bulunan ve Yalova’da olduğu anlaşılan Zaman gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce de saat 12.00 sıralarında İstanbul Emniyeti’ne geldi. Gülerce, 4 saat süren ifadesinin ardından serbest kaldı.

‘Tek Türkiye’ senaristi Ali Kara, ‘Sungurlar’ın yönetmeni Engin Koç, ‘Şefkat Tepe’nin hikâye yazarı Hikmet Tombulca, ‘Tek Türkiye’, ‘Sungurlar’ ve ‘Şefkat Tepe’ yapımcısı Salih Asan ve ‘Şefkat Tepe’ senaristi Ali Samim Noyan sorgularının ardından serbest bırakıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!