Ekrem Dumanlı gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Ekrem Dumanlı gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 13:40

14 Aralık sabahı başlayan operasyonda tarihi anlar yaşandı. Sabah saatlerinde gelip daha sonra ayrılan Terörle Mücadle Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler Ekrem Dumanlı’yı gözaltına almak üzere Zaman Gazetesi’ne tekrar geldi. Bu sırada binada arbede yaşandı. Gözaltına alınan Dumanlı Emniyet'e götürüldü.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde ‘paralel yapı’ iddialarıyla ilgili çok sayıda ilde başlayan operasyon Türkiye gündemini sarstı.

GÖZALTINA ALINMA ANINDAN KARELER

Ekrem Dumanlı gözaltına alındı
İŞTE GÖZALTINDAKİ İSİMLER

Gözaltına alınacak isimler arasında yer alan Ekram Dumanlı’yı emniyete götürmek üzere Zaman Gazetesi’ne gelen polisler gözaltı işlemi yapmadan binadan ayrıldı. Dumanlı daha sonra basın mensuplarına açıklama yaparak, “polis arkadaşları bekliyorum” dedi.

Polisler birkaç saat sonra tekrar Zaman Gazetesi’ne geldi. Bu sırada Zaman çalışanları polislere sloganlar ve pankartlarla büyük tepki gösterdi.

Ekrem Dumanlı gözaltına alındı

FOTOĞRAF VE İZLENİMLER: ALİ DAĞLAR

Yaşanan arbedenin ardından polisler Ekrem Dumanlı’nın yanına giderek gözaltına aldı. Ekrem Dumanlı polisler, alkışlar ve protestolar eşliğinde merdivenlerden indi.

Haberin Devamı

Zaman çalışanlarının "özgür basın susturulamaz" şeklinde slogana attığı duyuldu. Dumanlı'ya eski AK Parti mileltvekili ve bağımsız vekil olan Hakan Şükür de eşlik etti.

Ekrem Dumanlı gözaltına alındı

Dumanlı gözaltına alınırken binaya Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) Genel başkanı İdris Naim Şahin ve Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal da geldi.

SAATİNİ VE KALEMİNİ VERDİ

Dumanlı gözaltına alından önce İdris Naim Şahin elindeki kalemi ve kol saatini Dumanlı'ya verdi.

Ekrem Dumanlı gözaltına alındı
14 ARALIK FIRTINASI

Zorlukla binadan çıkarılan Ekrem Dumanlı polis aracına bindirildi. Bu sırada sık sık, "otomobile vurmak yok" uyarıları yapıldı. Kalabalık nedeniyle Dumanlı'yı taşıyan araç binadan yaklaşık 15 dakikada binaın bahçesinde çıkabildi.

Dumanlı, sağlık kontrolü için Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Muayenenin ardından Ekrem Dumanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Bu arada Dumanlı ile gözaltındaki şüpheli sayısı 25'e yükseldi.

"ÇADIR KURACAĞIZ"

Haberin Devamı

İdris Bal, Dumanlı'nın içinde bulunduğu aracın yanında, "Haksızlığa karşı mücadele edeceğiz. Çağlayan ver Silivri'de çadır kuracağız" dedi.

GÖZALTI TARİHİNDE İLGİNÇ TESADÜF

14 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşen operasyonda polis tutanağında Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınma saatinin saat 14.00 olarak yazılması dikkat çekti.

BAKMADAN GEÇME!