Yılmaz: Bedelli zorunluluk değil tercihtir

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Bedelli zorunluluk değil tercihtir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 13:16

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerliğin zorunluluk değil tercih olduğunu belirterek, "Tercih edene de etmeyene de teşekkür ediyoruz. Dolayısıyla para almak isteyen hoş geldi, sefa geldi. ’Silahlı kuvvetlere para vererek güçlü kılmak istiyorum’ derse de onun için de teşekkür ederiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti’nin Iğdır Kongresi’ne katılmak üzere uçakla Kars’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı havalimanında Vali Günay Özdemir, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve partililer karşıladı. Iğdır’a hareket etmeden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan İsmet Yılmaz, bedelli askerliği kapsayan yasanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını, 13 Şubat’a kadar 18 bin lirayı yatıranlara askerlik şubeleri tarafından askerliklerini yaptıklarına ilişkin belge verileceğini belirtti. Bakan Yılmaz bedelli askerliğin ’Zorunluluk değil’ tercih olduğunu vurgularken şöyle dedi:

"Vatandaşlarımızın kimisi tercih edecektir, kimisi de tercih etmeyecektir. Tercih edene de etmeyene de teşekkür ediyoruz. İsteyen parasını verip askerlik yapmış sayılır, Silahlı Kuvvetler’e mali yönden destek verir. İsteyen de bedenen silahlı kuvvetlere katılır biz ona para öderiz. Sözleşmeli erbaş olarak gelip bizimle çalışanlara biz para vereceğiz. Dolayısıyla para almak isteyen hoş geldi, sefa geldi, silahlı kuvvetlere para vererek ’güçlü kılmak istiyorum’ derse de onun için de teşekkür ederiz."

Bakan Yılmaz daha önce bedelli için 30 bin lira ödendiği hatırlatılınca "Zaman değişti. O zaman öyleydi şimdi böyle" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!