Sosyalist Enternasyonal'de Umut Oran başkan yardımcısı seçildi

Güncelleme Tarihi:

Sosyalist Enternasyonalde Umut Oran başkan yardımcısı seçildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 12:52

İsviçre’nin Cenevre kentinde Sosyalist Enternasyonal’in Birleşmiş Milletler’de (BM) geleneksel olarak yaptığı toplantılara bugün de devam edildi. CHP temsilcisi İstanbul Milletvekili Umut Oran oy çokluğu ile başkan yardımcısı seçildi.

Haberin Devamı

Daha önce bu göreve yine CHP'den Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu da seçilmişti. 1978 de Sosyalist Enternasyonal’e Bülent Ecevit zamanında üye olunmuştu. Sonra SHP’den Erdal İnönü de Genel Başkan yardımcılığı yapmıştı. Umut Oran bu görevden önce Sosyalist Enternasyonal’in Başkanlık Divanı'ndan sonraki en önemli organı olan Etik Komitesinin 15 üyesinden biriydi.

Oran, Genel Başkan yardımcılığına seçildikten sonra şunları söyledi:
“Türkiye’nin özgürlük demokrasi, sosyal adalet yolundaki mücadelesi dünyadaki mücadelelerden bağımsız değildir. Başkan yardımcılığı görevini bu mücadelenin ortaklaştırılması yolundaki çabaları arttırmanın, sosyal demokrasi adına dünya ile birlikte yeni politikalar ve mücadele yöntemleri geliştirmenin bir aracı olarak kabul ediyorum. Beni bu onurlu göreve bizzat öneren Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür ederim amacım bu görevi layıkıyla temsil etmektir.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!