Doğu'da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde

Güncelleme Tarihi:

Doğuda sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 09:45

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 2 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi nedeniyle gece sıcaklığında 4 ila 6 derece düşüş bekleniyor.

Haberin Devamı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyrediyor. Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisine giren bölgede, hava genel olarak parçalı bulutlu geçecek. Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi nedeniyle gece sıcaklığında 4 ila 6 derece düşüş bekleniyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmeyen bölgede rüzgar değişik yönlerden orta kuvvette esecek. Gün içerisinde yer yer pus ve sis olayının görüleceği bölge genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyrediyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları Van'da 3, Bitlis, Muş ve Iğdır'da 1, Hakkari ve Ağrı'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Erzincan ve Ardahan'da 1, Erzurum ve Kars'ta 2 derece kaydedildi. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Ardahan'da 4, Bitlis, Hakkari ve Kars'ta 6, Van ve Erzurum'da 7, Muş ve Ağrı'da 8, Erzincan'da 9, Iğdır'da 10 derece tahmin ediliyor. Kar kalınlıkları Ardahan'da 3, Kars'ta 1, Van'ın Çaldıran ilçesinde 4, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi 2. Etap pistlerde 28, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 15 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 20, Kop Dağı'nda ise 22 santimetre ölçüldü. Yetkililer, buz ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!