Cip çalan iki çocuk kaza yapınca yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Cip çalan iki çocuk kaza yapınca yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 13:13

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde, oto tamircisi Ümit İnci, cipini çalmaya çalıştıklarını ileri sürdüğü, kovalamaca sırasında kaza yapan 9 ve 15 yaşındaki iki çocuğu yakalayıp, polise teslim etti. Çocuklar savcının talimatıyla ailelerine teslim edilirken, cip çekici yardımıyla sahibinin tamirhanesine çekildi.

Haberin Devamı

Oto tamircisi 36 yaşındaki Ümit İnci, geçen cumartesi günü saat 23.30 sıralarında, kontak anahtarını üzerinde bıraktığı, 1953 model cipini sanayi sitesindeki işyerinin önüne park edip içeri girdi. Kısa bir süre sonra cipinin motor sesini duyan İnci, dışarı çıktığında aracın çalındığı anlayınca peşinden koşmaya başladı. Yaklaşık 1 kilometre süren kovalamacanın ardından cip, kaldırıma ardından bir ağaca çarparak durdu.

Cipi çalmaya çalışanın iki çocuk olduğunu görünce şaşıran Ümit İnci, durumu polise bildirdi. Polis, 9 yaşındaki A.A. ve 15 yaşındaki M.Ş.B.’yi Çarşı Polis Merkezi’ne götürdü. İki çocuk, buradaki işlemlerinin ardından Marmaris Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilip, savcının talimatıyla ailelerine teslim etti. Çocukların aileleriyle birlikte hafta başında Marmaris Cumhuriyet Savcılığı’na çağırılıp, psikolog ve avukat eşliğinde ifadelerinin alınacağı belirtildi. Polis, aynı gece meydana gelen bir motosiklet hırsızlığının da çocuklar tarafından yapılıp- yapmadığının araştırıldığını bildirdi. Arka aksı kırılan ve şanzımanı zarar gören cip, çekici yardımıyla sahibinin tamirhanesine götürüldü.

İnce, Marmaris’te daha önce bisiklet ve motosiklet hırsızlığına karıştıkları öne sürülen iki çocuktan şikayetçi olurken, "Ben daha ifademi vermeden çocuklar ailelerine teslim edildi. Öğrendiğim kadarıyla bu çocuklar daha önce de hırsızlık olaylarına karışmışlar. Bunların ıslah edilmesi lazım" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!