'Kol kola girdin de ne oldu'

Güncelleme Tarihi:

Kol kola girdin de ne oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 21:51

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, "Paralel darbe teşebbüsünde bulunanlarla kol kola girdin de ne oldu? 37 ilde millet seni barajın altında bıraktı" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Ala, AK Parti Yalova Merkez İlçe Olağan Kongresi’ne katılarak, partililere seslendi. Türkiye’nin dünyada önemli bir yere geldiğini söyleyen Ala, "Geçen günlerde Irak’taydık Sayın Başbakanımızla. Dün Yunanistan’daydık. Yarın Sayın Başbakanımız Polonya'ya gidecek. İnanınız dışarıda öyle bir Türkiye görülüyor ki bununla gurur duymamak mümkün değil" dedi.

Türkiye’de bazı problemlerin çözülmesi durumunda ülkeyi kimsenin tutamayacağını söyleyen Bakan Ala, şöyle devam etti:

"Türkiye’de kişi başı geliri 3 bin dolarlardan, Allah’a şükür 11 bin dolarlara getirdik. Biliyorlar ki 15 bin dolarları aştı mı, şu elimize koydukları, düğümlenmiş, kör düğüm olmuş birkaç problemi de çözdük mü bizi kimse tutamaz. Şimdi bizim petrolümüz çıkmıyor yerin altından, altın da yok. Avrupa’daki gibi yer altı zenginliklerimiz harikulade değil. 90’lı yıllarda dünya ekonomisinde, hep gelişme var, bizde yok. Bizim hep geliştiğimiz, 2002’den beri, kalkındığımız dönemde ne oldu? Avrupa Birliği, Amerika ekonomileri neredeyse çöktü. Çöktüler yeniden toparlandılar. Öyle bir kriz oldu ki dünyada, o zamanki Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız 'Teğet geçecek' dedi, geçti. Siz durdunuz arkasında, biz önünde durduk, hep beraber bunu yendik, dünya da şaşa kaldı."

'DUR' DİYECEĞİNE, 'VUR' DEDİ

Haberin Devamı

Yalova Belediyesi tarafından Tonami Meydanı’nda ağaçların kesilmesine konusuna da değinen Bakan Ala, "Ortalığı yakıp yıkan ve dünyaya bu itibarı tarumar eden, görüntüleri sunan bir Gezi hadisesi oldu. O zaman CHP’nin, ana muhalefet partisinin Genel Başkanı, o yakıp yıkanların yanında Taksim’e gitti ve onlarla beraber oldu. ‘Dur’ diyeceğine, ‘vur’ dedi. Ey Yalovalı kardeşlerim. Bu sorumlulukla bağdaşır mı? Bu gelişmenin olduğu bir ayda, 77 milyon değil sadece bize bakan. 1 milyar 770 milyon kardeşimiz bize bakıyor. Bu hak mıdır? Bu kadar gelişmenin olduğu zaman, o vandalların arasına çıkıp, onlara destek oldu. Ve zaten onu konuşturmadılar. Bir şeyler söylemeye çalıştı, ona da haddini bildirdiler, oradan gitti. Onlara başından sonuna destek verdi. Peki, şimdi yüzlercesini burada kestiler. Şimdi siyaset anlayışını görüyor musunuz? Biz diyoruz ki şimdi bu yanlış ama biz bunun yanlışlığını dile getiririz, biz söyleriz, sorarız ama milletimizin istikrarına, ekmeğine mal olacak herhangi bir hareketi tasvip etmeyiz" dedi.

Haberin Devamı

EN ÇOK MEMNUN OLMASI GEREKENLER, DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNDU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bakan Ala, şöyle devam etti:
"Senelerdir hayalini kurduğumuz, bu birlikteliğin sağlandığı dönemde en çok memnun olması gerekenler 17-25 Aralık darbesi girişiminde bulundular. Kılıçdaroğlu, gitti bunlarla kol kola girdi seçimlerde. Ne oldu? Paralel darbe teşebbüsünde bulunanlarla kol kola girdin de ne oldu? 37 ilde millet seni barajın altında bıraktı. Aynen Gezi olaylarındaki gibi paralel darbenin neye mal olduğu, Türkiye’yi nasıl bir kaotik bir ortama götürmek için dışarıdan planlandığını ve arka planda eli içeride kaotik bir darbe olduğunu millet vicdanı da çok iyi biliyor."

Haberin Devamı

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Efkan Ala’ya AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak tarafından plaket verildi. Bakan Ala ise 1 Haziran’da tekrarlanan Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde sandık görevlisiyken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Ahmet Küçük’ün eşi Öznur Küçük ve oğlu Mehmet Küçük’e plaket ve çiçek takdim etti. Plaketi Bakan Ala’dan alan Öznur Küçük, gözyaşlarına boğuldu. Tek adaylı kongrede Yalova Merkez İlçe Başkanlığı’na Umut Güçlü seçildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!