Ogün Samast müdürlerin ismini verdi

Güncelleme Tarihi:

Ogün Samast müdürlerin ismini verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 01:51

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de öldürdüğü ve ruhsatsız silah kullandığı gerekçesiyle aldığı 22 yıl 10 ay hapis cezası onanan Ogün Samast, suikasta ilişkin 7 yıldır devam eden soruşturma kapsamında 2’nci kez ‘tanık’ olarak dinlendi. Samast'ın ifadesinde üçüncü bir kişinin daha adını verdiği ve bu ismin bugüne kadar yürütülen soruşturma veya davada hiçbir şekilde gündeme gelmediğini söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Hükümlü bulunduğu Kandıra Cezaevi’nden 10.30 sıralarında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Samast, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Yusuf Hakkı Doğan’a yaklaşık 3 saat ifade verdi. İlk soruşturmayı yürüten Savcı Muammer Akkaş tarafından tanık olarak dinlendiği dönemde cinayete ilişkin kayda değer yeni bir bilgi vermeyen Samast’ın bu sefer detaylı bilgiler verdiği ifade edildi. 8 sayfalık ifade veren Ogün Samast, soru cevap şeklindeki ifadesinde Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’i ‘Büyük abi’ olarak tanınan Erhan Tuncel aracılığıyla bildiğini, yüz yüze görüşmediğini söyledi. Samast’ın ayrıca savcıya 3. bir kişinin daha adını verdiği belirtildi. Bazı Emniyet müdürlerinin ismini verdiği iddia edilen Samast, ifadesinin ardından yeniden Kandıra Cezaevi’ne götürüldü.

Haberin Devamı

Ogün Samast müdürlerin ismini verdi

TUNCEL DE DİNLENECEK

Örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle İstanbul 2’nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbul 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ana davayla birleştirilmesinin ardından Samast, soruşturmayı yürüten Yusuf Hakkı Doğan’a mektup göndererek ifade vermek istediğini belirtmişti. Soruşturma kapsamında kamuoyunda ‘Büyük Ağabey’ olarak bilinen Ergenekon ana davası sanıklarından Erhan Tuncel’in de tanık olarak dinleneceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!