Bedelli askerlik için yaş hesaplaması nasıl yapılır? (Yaş Hesaplama Makinesi)

Güncelleme Tarihi:

Bedelli askerlik için yaş hesaplaması nasıl yapılır (Yaş Hesaplama Makinesi)
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 09:41

Doğru yaşınızı biliyor musunuz? 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan yada 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. 28 yaşından gün alıp almadığınızı ve bedelli askerlik ile ilgili detayları buradan öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğitimi, işi ya da yurt dışında olmasından dolayı askerlik görevini erteleyen milyonlarca kişi bu müjdeli haberi bekliyordu. Belli bir yaş sınırı her kanunda olduğu gibi var. Peki bedelli askerlikte yaş sınırı nedir, yaş nasıl hesaplanır? Başbakan Ahmet Davutoğlu bedelli askerlik tartışamalarına noktayı koyan açıklamayı yaptı ve "Bakanlar kurulumuzda, 1 Ocak 2015 itibariyle 28 yaşından gün almış olan, 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımızın bedelli askerlik imkânı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin lira ödeme karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar." dedi.

Peki yaş hesaplama nasıl yapılır?

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN YAŞ HESAPLAMA
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamasına göre 1 Ocak 2015 itibariyle 28 yaşından gün almış kişiler bedelli askerlik uygulamasından faydalanabilecekler.

Haberin Devamı

28 YAŞINDAN GÜN ALMAK NE DEMEK?
28 yaşından gün almış olmak için gün, ay ve yıl olarak 27 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekiyor. Yaşınızı doğu bir şekilde hesaplamak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve açılan sayfada doğum tarihinizi gün ve ay bilgisi ile girin. Çıkan sonuç doldurduğunuz yaşı gösterecek. Eğer sonuç 27 çıkarsa 27 yaşınızı doldurmuş 28 yaşından gün alıyorsunuz demektir yani bedelli askerlik uygulamasına başvurabilirsiniz.

Kaç yaşındayım, Hangi gün doğdum? Yaş Hesaplama için tıklayınız

Bedelli Askerlik kararı çıkması ardından tartışmaları da beraberinde getirdi. Özellikle sosyal medyada tartışılan konuya ünlü isimler de dâhil oldu. Gülben Ergen'in bedelli paylaşımı da bazı takipçilerini kızdırdı.

Instagram hesabından şehit cenazesi fotoğrafı paylaşan Ergen, altına "Bedelini ödeyecek durumları yoktu" yazdı. Takipçileri Gülben Ergen'in bu paylaşımını samimi bulmadı. "Tribünlere oynamaya gerek yok" şeklinde tepkilerini dile getirdi. Bazı takipçiler de sanatçıyı paylaşımından dolayı kutladı.

Bedelli askerlik için yaş hesaplaması nasıl yapılır (Yaş Hesaplama Makinesi)

BEDELLİ YAPAN BİR KİŞİYE DAHA YARDIM ETSİN

Haberin Devamı

Ünlü televizyoncu ve çiçeği burnunda oyuncu Dilara Gönder bedelli askerlikle ilgili Twitter adresi vasıtasıyla bir öneride bulundu. Gönder herkesin bedelli askerlikten faydalanabilmesi için bulduğu formülü paylaştı. Dilara Gönder’in bedelli askerlikle ilgili bulunduğu teklife göre, bedelli askerliğe maddi durumu ve yaşı müsait olan bir kişi, maddi durumu olmayan bir kişinin de bedelliden faydalanmasını sağlayacak. Bu da ülkedeki zengin-fakir hakları arasına bir köprü inşa edecek.

BEDELLİ ASKERLİK YAPAN ÜNLÜ SİMALAR | HANGİ ÜNLÜ ASKERLİĞİNİ BEDELLİ YAPTI?

Başbakan Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında 'bedelli askerlik' müjdesini verdi. Peki bugüne kadar bedelli askerlikten hangi ünlüler yararlandı? İşte futbolcular, dizi ve sinema oyuncuları, ve tanınmış simalardan bazıları...

Haberin Devamı

Bedelli askerlik için yaş hesaplaması nasıl yapılır (Yaş Hesaplama Makinesi)

BAKMADAN GEÇME!