CHP Gençlik Kolları'nın TBMM önündeki eylemine müdahale

Güncelleme Tarihi:

CHP Gençlik Kollarının TBMM önündeki eylemine müdahale
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 12:11

TBMM önünde toplanarak 'İç Güvenlik Paketi'ni protesto etmek isteyen CHP Gençlik Kolları üyelerine polis biber gazıyla müdahale etti. Gazdan çok sayıda eylemci etkilenirken, eyleme katılan bazı milletvekilleri eylemcilerin yardımına koştu.

Haberin Devamı

CHP Gençlik Kolları üyeleri, iç güvenlik paketini protesto etmek amacıyla TBMM’nin Dikmen kapısı önünde toplandılar. CHP Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk, Aytuğ Atıcı, İzzet Çetin de gençlere destek verdi. Protestocuların yolun bir bölümünü trafiğe kapatması üzerine polis uyarıda bulundu. Bu sırada grup ile polis arasında arbede çıktı. Polis, gruba biber gazı ile müdahale etti.

Polisin sert müdahalesi sonucu yüzüne gaz gelen CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız zor anlar yaşadı.

CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Eraslan, arbedenin yaptığı açıklamada, “Bizleri hiçbir zaman susturamayacaklarını ve yıldıramayacaklarını bir kez daha dile getiriyoruz. Esnafın eline kan, kendi cebine para dolduran hükümeti tanımıyoruz. Duyduk ki Deniz Gezmiş’i yasaklıyormuşsunuz. Ceplerini alın terimizle doldurmayı, ellerindeki kanımızı meşrulaştıran yasayı tanımıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından grup ile polis arasında yeniden arbede çıktı. Çevik kuvvetin de müdahalesiyle grup bölgeden uzaklaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!