Suruç açıklamasını Genelkurmay değil, Milli Savunma Bakanlığı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Suruç açıklamasını Genelkurmay değil, Milli Savunma Bakanlığı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 13:31

Suruç hafta sonu, HDP'nin gündeme getirdiği "IŞİD Kobani'ye, Türkiye topraklarından saldırı düzenledi iddiasıyla sarsıldı.

Haberin Devamı

HDP'nin iddiası, Suruç kaymakamlığı, Şanlıurfa Valiliği ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Suruç'taki basın merkezi koordinatörü tarafından yalanlandı.
Ancak HDP'lilerin iddialarının yalanlanması aşamasında bir de ilk yaşandı;

Askeri kesimden ilk kez, sınır bölgesinde yaşanan bir olay hakkında Genelkurmay Başkanlığı değil, Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.
Genelkurmay, olay hakkında herhangi bir yorum yapmazken, Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde şu açıklama yer aldı;

"Bazı çevreler tarafından, güvenlik güçlerince güney sınırlarımızdan bazı terörist grupların giriş-çıkışlarına göz yumulduğu ve bunun sonucu olarak da, Suriye'de bazı grupların zayiat vermesine neden olunduğu şeklinde haberler üretilmiştir. Bahse konu iddialar gerçek dışı olup, sınırlarımızın güvenliği mevzuatla belirlenen esaslar dahilinde sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Haberin Devamı

MSB'DEN BİR İLK

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklaması bir ilk oldu; Çünkü Bakanlık daha önce bu tip sınır konularında hiç basın açıklaması yapmadı. MSB basın açıklamaları bu güne kadar sadece ihaleler konusuyla sınırlı kaldı.
Sınır olayları konusundaki tüm açıklamalar ise Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapıldı.

CHP'Lİ TEKİN SORDU; NEDEN GENELKURMAY DEĞİL DE, MSB AÇIKLAMA YAPTI?

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Suruç'taki HDP iddialarına ilişkin açıklamanın, alışageldiği şekilde Genelkurmay tarafından yapılmayıp, MSB tarafından yapılmasını gündeme taşıdı.
Tekin, "Ciddi iddialar var, bu iddialar devlet resmi kurumları tarafından yalanlanıyor. Ancak ilk kez, sınır olayları konusunda Genelkurmay Başkanlığı değil, Milli Savunma Bakanlığı açıklama yapıyor. Sayın Başbakan'a soruyorum; Neden böyle bir değişiklik meydana geldi. Neden Genelkurmay yerine, Bakanlık açıklama yaptı? "

DEMİRTAŞ ISRARLI:

HDP, hafta sonu yaşanan olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, IŞİD'in "devlete ait bir saha olan Toprak Mahsulleri Ofisi'nde üstlendiğini" ve buradan Kobani'deki PYD güçlerine saldırı düzenlediğini öne sürmüştü.

HDP'nin bu açıklamaları, Basın- Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Suruç Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada yalanlanmıştı. Açıklamada, Kobani'deki bombalı araç saldırısına ilişkin "Araçların Türkiye topraklarından sınır kapısına ulaştığı" ile ilgili bazı basın yayın organlarından çıkan haberlerin asılsız olduğu bildirilmişti. Açıklamada, "Söz konusu saldırıda aracın Türkiye topraklarından geçerek sınır kapısına ulaştığı iddiaları tamamen yalandır" demişti.
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise, birbiri ardına gelen yalanlamalara rağmen, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırısının Türikye topraklarından gerçekleştirildiği konusunda ısrarını sürdürdü.
Demirtaş, şöyle konuştu;

"IŞİD, dün Kobani topraklarına Türkiye’den saldırı yaptı. Valilik, Genel Kurmay ve Başbakanlık inkar edici açıklamalar yaptı. Fotoğraf, görüntüler var."

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!