Hrant Dink soruşturmasında yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

Hrant Dink soruşturmasında yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 17:35

22 Temmuz Operasyonu kapsamında “Yasadışı dinleme" yaptığı gerekçesi ile tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan eski İstanbul İstihbarat Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Hrant Dink soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Haberin Devamı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcısı Yusuf Doğan tarafından yürütülen soruşturmada, kamu görevlilerinin de ifadesine başvuruluyor.

Cinayetin işlendiği dönemde İstanbul İstihbarat C Şube Müdürü olarak görev yapan ve geçen aylarda emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Ali Fuat Yılmazer'in, savcı Doğan tarafından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na "şüpheli" sıfatıyla çağrıldığı ve bununla ilgili tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Cezaevi'ne yazı yazıldığı öğrenildi.

OGÜN SAMAST'IN TANIKLIĞINA BAŞVURULACAK
Öte yandan, Dink cinayetinin faili olduğu gerekçesiyle yargılanarak 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast'ın da savcı Doğan tarafından tanık olarak ifadeye çağrıldığı belirtildi. Samast'ın bir süre önce savcı Doğan'a mektup yazarak bilgisine başvurulmasını istediği aktarıldı.

Haberin Devamı


Dink cinayetine ilişkin tek dosya üzerinden soruşturma yürütmeye başlayan savcılık, bu soruşturma kapsamında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ve eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de ifadelerine başvurmuştu. Soruşturma kapsamında, Dink'in ölümünde ihmali olduğu iddia edilen dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler de "şüpheli" olarak savcılığa çağrılmıştı.


BAKMADAN GEÇME!