Dışarıdakiler bizi sevmiyor

Güncelleme Tarihi:

Dışarıdakiler bizi sevmiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 01:30

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, İslam coğrafyasında yaşanan krizlere dikkat çekerek, “Sorunlarımızı sadece biz çözebiliriz. Açık açık söylüyorum: Dışarıdan gelenler İslam coğrafyasının petrolünü, altınlarını, elmaslarını seviyorlar; ucuz iş gücünü seviyorlar; çatışmalarını, kavgalarını, anlaşmazlıklarını seviyorlar. İnanın bizi sevmiyorlar” dedi. Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin (İSEDAK) 30’uncu toplantısında ‘İSEDAK Başkanı’ sıfatıyla konuşarak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

HESAP GÜNÜNDE İZAH EDEMEYİZ

Ekonomik anlamda iyi olan İslam ülkeleri, siyasi ve insani manada tarihinin en büyük krizlerini de eşzamanlı olarak yaşıyor. Bazı üye ülkelerimiz kişi başı milli gelirde dünyada en üst sıralarda yer alırken birçok üye ülkemiz de en alt sıralarda yer alıyor. Hepimiz bir Allah’a, hesap gününe inanıyoruz. Kendimize, nefsimize, vicdanımıza izah edebilsek bile böyle bir gelir uçurumunu hesap gününde o yüce mahkemede izah edebilmenin asla ve asla yolu yoktur. Mesele sadece yoksulluk, sadece gelir dağılımındaki adaletsizlik de değil. İslam coğrafyası tarihinde hiç olmadığı kadar kanla, acıyla, gözyaşıyla ve çatışmayla anılır hale gelmiştir. Hemen her gün farklı ülkelerde bir hatta birkaç tane Kerbela’ya şahit oluyoruz.

ÖLÜMÜZÜ SEVİYORLAR

Haberin Devamı

Bizim sorunlarımızı dışarıdan birileri gelip çözmeyecek. Dışarıdan gelenler, yüzümüze dost gibi görünenler, bizim ölümüzü, bizim çocuklarımızın ölüsünü seviyorlar. Bu acı manzara karşısında daha ne kadar mazeretlere sığınacağız? Burası bir aile meclisi. Dünya bizi dinliyor. Şii olmak Suriye’de öldürülen çocukları, katledilen 300 bin masumu, yerinden edilen 7 milyon insanı seyretmeye bahane olabilir mi? Sünni olmak türbelere yapılan saldırıları, terör örgütlerini, seçilmiş yöneticilerin darbeyle görevden uzaklaştırılmasını, hakkını arayanların sokakta vurulmasını meşrulaştırabilir mi? Bütün kalbimle, samimiyetimle ve hasbiliğimle, İslam coğrafyasının tamamına hangi mezhepten olursa olsun tüm Müslüman kardeşlerime bir çağrı, bir davet yapıyorum: Ne olur, şöyle kenara çekilelim ve manzaraya bir bakalım. Kim kazanıyor, kim kaybediyor? Eğer bu soruların cevaplarını verebilirsek, o cevapların gereğini yerine getirmek için bir küçük adım dahi atabilirsek, işte o zaman çözümün fitili tutuşturulmuş demektir.

YABANCILAŞMIŞ KOMPLEKSLİLER

İki hafta önce Amerika kıtasına Kolomb’tan önce Müslümanların ulaştığını söyledim. Bilimsel gerçeklere dayalı bu tezi sadece tekrar ettiğim için Batı medyası tarafından, aynı zamanda maalesef içimizdeki yabancılaşmış kompleksliler tarafından hedef yapıldım. Müslümanlara ayrım yapmaksızın terörist yaftası yapıştıranlar, İslamafobi konusundaki uyarılarımızı dikkate almıyorlar. Müslümanlara hiç tereddüt etmeden geri yaftasını yapıştıranlar ırkçılık, adaletsizlik, çifte standart konusunda uyarılarımızı duymazdan geliyorlar. Bizim sormamızı, bizim sorguluyor olmamızı istemiyorlar. Bizim tarihi gerçekleri, medeniyet, bilim tarihini, siyasi, askeri, ilmi tarihi hatırlatmamızdan çok rahatsız oluyorlar. Bizim dünyanın tamamında, din dil ırk ayrımı yapmaksızın, yoksulların hakkını savunmamızdan, dayanışmadan, barıştan söz etmemizden rahatsız oluyorlar. Ama hesap gününde, yani Fatiha suresinde her gün tekrar ettiğimiz, ‘maliki yevmiddin’ o hesap gününde, o hesap gününün sahibi karşısında hiçbir mazeret geçerli olmayacaktır.

Erdoğan İslamofobi karşıtı öfke için uyaracak

Dışarıdakiler bizi sevmiyor

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, resmi davetlisi olarak bugün Ankara’ya gelecek Papa Francesco’ya, yükselen İslamofobi’ye tepki olarak İslam dünyasında oluşan ‘karşı öfke’nin tehlikelerini anlatacak ve bu öfkenin IŞİD, El Kaide gibi terör örgütlerinin işine yaradığını belirterek ortak mücadele teklif edecek. Bugün başlayan Türkiye ziyaretinde önce Anıtkabir’e gitmesi beklenen Papa, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanacak.

ST. SPIRIT’TE AYİN

Papa, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’le ayrı ayrı görüşecek. Geceyi Ankara’da Vatikan Büyükelçiliği’nde geçirecek olan Papa, yarın sabah İstanbul’a geçerek Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camisi’ni ziyaret ettikten sonra Harbiye’deki Vatikan Temsilciliği’nin bahçesinde bulunan St. Spirit (Kutsal Ruh) Kilisesi’nde ayin yönetecek. Aynı akşam Fener Rum Patrikhanesi’ne geçecek olan Papa, Patrik Bartholomeos ile bir araya gelecek. Pazar günü ise Patrikhane’deki Aziz Andreas Yortusu için düzenlenecek ayinde hazır bulunacak.Ümit ÇETİN/ANKARA-Çetin AYDIN/İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!