Egemen Bağış: Hediye Türk geleneğidir

Güncelleme Tarihi:

Egemen Bağış: Hediye Türk geleneğidir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 00:41

AK Partili 4 eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu dün eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın ‘şüpheli’ olarak ifadesini aldı.

Haberin Devamı

17 Aralık operasyonunda soruşturmaya giren ‘rüşvet’ iddiasını reddeden Bağış, Reza Zarrab’ın kuryelerince evindeki yardımcıya bırakılan pakette çikolata veya gömlek gibi bir hediye olduğunu belirtti.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Bağış, milletvekillerinin sorularını da yanıtladığı toplantıda yaklaşık 1.5 saat ifade verdi. Komisyonun AK Partili Başkanı Hakkı Köylü, Bağış’ın milletvekillerinin tüm sorularını yanıtladığını söyledi. Edinilen bilgiye göre, operasyonda tespit edilen kuryelerin teslim ettiği paketleri doğrulayan Bağış, bunların içinde iddia edildiği gibi para olmadığını söyledi. Tanıdıklarının, tüm milletvekillerine olduğu gibi kendisine de yılbaşı, bayram gibi özel günlerde çikolata, kravat gönderdiklerini savunan Bağış’ın “Hediye Türk geleneğidir” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

VİZE İÇİN YARDIM

Yanında üç avukatıyla birlikte ifade veren Bağış, sık sık avukatlarına danıştı ve CHP’li üyelerden gelen birçok soruyu kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili olmadığı gerekçesiyle yanıtsız bıraktı. Bağış’a yöneltilen bazı sorularda da AK Partili üyeler devreye girerek yanıt verdi. AK Partili üye, muhalefetin sorusuna “Sözü edilen para çikolata kutusuna sığar mı” diye tepki gösterdi. Alınan bilgiye göre bir muhalefet milletvekilinin, Adli Tıp’ın ‘tapeler montaj değil’ kararını anımsatması üzerine Bağış, “Hepsi montaj” demekle yetindi. Reza Zarrab ile eşi Ebru Gündeş aracılığıyla ABD’de tanıştığını açıklayan Bağış, Zarrab’ın hediyesi üzerine teşekkür etmesiyle ilgili, “Beşeri ilişkiler içerisinde hediye göndermiş ben de arayıp teşekkür ettim” dedi. Zarrab’ın yakınlarının vize almasına yardımcı olduğunu ancak bunu pek çok kişi için yaptığını söyleyen Bağış, Zarrab’ın adamları arasındaki telefon görüşmelerinde sözü edilen 500 bin dolar konusundaki sorularla ilgili de “Bunlar benim dışımdaki kişilerin konuşmaları. Benimle ilgisi yok. Vize 500 bin dolar eder mi” karşılığını verdi.

Bağış toplantının ardından gazetecilerin soruları üzerine, hakkındaki ‘isnat ve iftiralar’ hakkında komisyona bilgi verdiğini söyledi.

Bağış, “TBMM’de kurulan bu komisyonun, Türkiye’nin şeffaflaşması, kamuoyu vicdanının tatmin edilmesi ve en önemlisi de üzerimize atılan iftiraların milli iradenin temsilcisi olan Meclisimiz tarafından meydana çıkarılması adına hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Haberin Devamı

Komisyonun CHP’li 4 üyesi dün toplantıdan önce AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’yü tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle başkanlıktan çekilmeye davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!