62 yıl hapsi istendi

Güncelleme Tarihi:

62 yıl hapsi istendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2004 01:34

Sedat Peker ve adamlarına yönelik ‘Kelebek Operasyonu’ soruşturması tamamlandı. Peker’in 21.5 yıldan 62 yıla kadar hapsi istenirken, diğer 70 sanık için 6 aydan 62 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edildi.

ORGANİZE suç örgütü elebaşı olduğu iddiasıyla tutuklanan Sedat Peker hakkında 21.5 yıldan 62 yıla kadar hapis istendi. Sedat Peker ve adamlarına yönelik Kelebek Operasyonu’yla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davada aralarında Sedat Peker’in de bulunduğu 71 sanık hakkında 6 ay ile 62 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi. 68 sayfalık iddianamede adam dövme, işyeri kurşunlama, tehdit ve adam öldürmeye azmettirme gibi iddialar da, örgüt tarafından yapılan eylemler arasında yer aldı. Sedat Peker, ağabeyi Atilla Peker, avukatı Çağatay Özdemir ile Şanlıurfa MHP eski İl Başkanı Ferudun Öncel’in de aralarında bulunduğu 18 sanık tutuklu, 13 sanık gıyabi tutuklu ve 40 kişi ise tutuksuz sanık olarak yer aldı.

7 tutuklama talebi

Aralarında Peker’in yargıdaki bağlantısını sağladığı öne sürülen Bayram Küçük, Sıvas Spor Başkanı Mecnur Odyakmaz’ın bulunduğu 7 kişinin de davanın görüleceği mahkeme tarafından tutuklanması talep edildi. Şanlıurfa’da silahlı çatışmaya karıştığı öne sürülen Şanlıurfa MHP eski İl Başkanı Ferudun Öncel’in sahte evrak düzenlemekten 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi. Tutuksuz olarak yargılanacak zabıt katibleri Murat Kösnek ile Funda Örer, Emniyet Amiri Murat Yalgın ile Başkomiser Seyit Yalçıngil’in ise örgüte yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle 6 aydan 1 yıla kadar hapsi istendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!