Gidin bunları Dersim’de söyleyin

Güncelleme Tarihi:

Gidin bunları Dersim’de söyleyin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 01:26

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, “Sayın Bahçeli’ye çağrıda bulunuyor, hodri medyan diyorum. Buyurun gidin bu söylediklerinizi Dersim’de söyleyin. Onların torunlarının gözlerine bakın ve ‘Hepsi vatan hainiydi’ deyin” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin dünkü Meclis grubunda liderlere, “Gelin üslubumuzu değiştirelim” çağrısında da bulunan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

MİT’İ KURBAN ETMEYİZ
“(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, “MİT, CHP’yi izliyor” suçlamasına) MİT bir devlet kurumu olarak bütün milletin hizmetindedir. Ona talimat verirken hiçbir zaman herhangi bir parti ya da gruba karşı tutum alması talimatı vermem. Onların devlet ahlakı da bunu yapmaz zaten ama dış ve iç güvenlikle ilgili tehditler konusunda görevini yapar. 7 Şubat’ta MİT’e dönük operasyonun arkasında kimler varsa, bu iddiaların arkasında da o çevrelerle CHP işbirliği var. MİT’i veya herhangi bir kurumumuzu böyle bir işbirliğine kurban etmeyiz.

TAZİYE SUSKUNLUĞU
Taziyesi nedeniyle Sayın Kılıçdaroğlu’nun hakarete varan sözlerine yanıt vermek istemiyorum. Gerekirse partimin yarınki Şanlıurfa kongresinde yanıt verebilirim. Sayın Kılıçdaroğlu’na bir borcumu da ödemeliyim. Gerçekten takdir ettim. Irak Türkmelerini kabulünde, ‘Sizin idealiniz bizim idealimizdir’ demiş. El hak doğru. İşte CHP’den duymak istediklerimiz bunlar. Şimdi de Bayırbucak Türkmenlerini kabul etsin, onları da bağrına bassın.

Haberin Devamı

HODRİ MEYDAN
Herhangi bir taziye durumu olmadığı için Sayın Bahçeli’ye cevap vermek bir zarurettir. Bahçeli ihanet kelimesini çok rahat kullanıyor. İhanet suçlamasını kendisine aynen iade ediyorum. Neye karşı çıktığımızı beraber görelim. Dersim’i planlayanların sözleri: ‘Dersim elbette kendiliğinden adam olmaz. Devlet ne yapacaksa yapacak Dersim’i adam edecek.’ Bizim anlayışımız ise millet adamdır, devlet millete hizmet eder. Mülkiye müfettişi de ‘Dersim bir çıbandır’ diyor. Milletin bir kesimine ur, çıban olarak bakan devlet zihniyeti bitmiştir. Gerçek milliyetçiler, MHP’liler bu zihniyeti kabul etmez. Sayın Bahçeli’ye hodri medyan diyorum. Buyurun gidin bu söylediklerinizi Dersim’de söyleyin. Onların torunlarının gözlerine bakın ve ‘Hepsi vatan hainiydi’ deyin. Sayın Bahçeli’nin 10 önerisi var, 7’sini biz zaten yaptık, Sayın Bahçeli günaydın.

DEVLET EL ÖPECEK
(Tunceli’de bir yaşlının elini öpmek istediğini belirterek) Ne haddimize, bizden yaşlı birine, bir dedeye el öptürmek. Ben de mukabele ederek onun eline sarıldım. Doğal olarak gelişmiş olan o resmin simgesi şudur: Bundan sonra, kimse bizim önümüzde diz çökmeyecek. Kimse devletin önünde diz çökmeyecek. Kimse devleti temsil eden kişilerin ellerini öpmeyecek. Çünkü bundan sonra amir olan millettir, memur olan devlettir.m Turan YILMAZ

Haberin Devamı

Doğu Akdeniz kapatılamaz

BAŞBAKAN Davutoğlu, Türkiye’nin Kıbrıs’ta barış, çözüm ve yoğunlaştırılmış müzakere çağrısında bulunduğunu belirterek, “O olmazsa ortak komite oluşturulması ve doğal kaynakların barışı teşvik edici şekilde kullanım için değerlendirilmesi ama bunların ikisine de ‘hayır’ deniyorsa bilinsin ki Türkiye ve KKTC’ye Doğu Akdeniz kapatılamaz. Doğu Akdeniz’in ve Kıbrıs’ın bütün münhasır ekonomik bölgesinde iki toplumun da eşit hakkı vardır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!