Bakan Elvan'dan servislerin kalkma tartışmasına son nokta

Güncelleme Tarihi:

Bakan Elvandan servislerin kalkma tartışmasına son nokta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 10:56

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'İç güvenlik reform paketi' ilgili, "Bu bir reform paketidir. 5 bine yakın polisimizin sahada yer almasına imkan sağlayan bir reform paketidir" dedi. Kamuoyunda tartışma yaratan ‘servislerin kaldırılması’ konusunu değerlendiren Bakan Lütfi Elvan ise "Resmi kurumlara ait servislerin kaldırılması düşünülebilir ama özel kesime ait servisler kaldırılacak gibi bir şey söylemek mümkün değil. Hukuken de söz konusu değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı dönüşüm programları kapsamındaki tartışmaları; Akşam'dan Miray Çimen'e değerlendirdi. “Şehir merkezlerine girişleri ücretli hale getirilebilir” diyen Elvan, sözlerine şöyle devam etti: Resmi kurumlara ait servislerin kaldırılması düşünülebilir ama özel kesime ait servisler kaldırılacak gibi bir şey söylemek mümkün değil. Hukuken de söz konusu değil.

Bakan Elvandan servislerin kalkma tartışmasına son nokta
BÜTÜN SERVİSLER KALDIRILIYOR

Arkadaşlarımız özellikle enerji verimliliği konusunda çalışma yaparken bazı tedbirler ortaya koymuşlar. Bunlardan bir tanesi de metronun, özellikle raylı sistemlerin geçtiği bölgelerde insanların, metro ve raylı sistemlere daha kolay ulaşabileceğini düşünerek yapılan bir çalışma.

Haberin Devamı

LONDRA MODELİ DÜŞÜNÜLEBİLİR

Enerji verimliliğini arttırıcı birtakım tedbirler alınacak. Kent merkezlerine girişlerin paralı olmasına yönelik belediyeler çalışma yapacak. Londra'da olduğu Belirli merkezlerin paralı yapılması halinde yığılma azalabilir mi? gibi birtakım çalışmalar olacak. Vatandaşlarımızı rahatsız edici, vatandaşlarımızın beklentilerini ortadan kaldırıcı bir karar alınması söz konusu olamaz.

5 BİNE YAKIN POLİSİMİZİN...

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Karadeniz'e Sahildar Ülkeler Sınır/Sahil Güvenlik Teşkilatları İşbirliği Forumu (BSCF) Liderler Toplantıları"nın açılışına katıldı. Açılışın ardından gazetecilerin iç güvenlik reform paketine ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Ala, “Aslında milletimizin can ve mal güvenliğini emniyet altına alırken, aynı zamanda hak ve özgürlüklerini her türlü şiddete karşı da garanti altına alan, onları rahatlıkla kullanılmasını sağlayacak olan kapsamlı bir iç güvenlik reform paketidir bu.

Bakan Elvandan servislerin kalkma tartışmasına son nokta

İnsanımızın hayatını kolaylaştıran düzenlemelere, emniyetteki yapılanmaya, sahil güvenlik ve jandarma komutanlıklarımızın teşkilat yapısına, trafik hizmetlerinin bir kısmının sivil birimlere devredilmesine ve böylece 5 bin polisin daha sahada görev almasına imkan sağlayan bir reform paketidir. Daha önceki alışkanlıklarımızla değerlendirme yapmamak gerekiyor. Her attığımız adım bir öncekinden daha fazla şey kazandırıyor" dedi.

Haberin Devamı

İÇ GÜVENLİK REFORMU PAKETİ MECLİS'E SUNULDU

“BAŞKA DEĞİŞİKLİKLER DE YAPACAĞIZ"

Güvenlik hizmetinin vatandaşların temek hak ve özgürlüklerini kullanmasına imkan sağlayan bir kamu hizmeti olduğunu vurgulayan Efkan Ala, “Bunu gerçekleştirmek için bazı değişikler yapıyoruz daha sonra başka değişiklikler de yapacağız. Bizim gerçekten sistem olarak eş zamanlı reforma ihtiyaçlarımız var. AK Parti hükümetleri reform hükümetleridir. Çok fazla reform yapacağız ve hepsinin ana ekseni memleketimizde insanımıza daha kaliteli kamu hizmeti sunmak olacaktır" diye konuştu.

“MEMLEKET MEVZUAT MEZARLIĞINA DÖNMÜŞ"

Hangi reformlar yapılacak sorusuna ise Bakan Ala, "Çeşitli mevzuatlarda değişiklikler yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. Bazı alanlarda mevzuat mezarlığına dönmüştür memleket. O kadar çok mevzuat var ki bir alana düzenleyen, gerçekten o alanda iş yapabilmelerini zorlaştırıyor. Bunları kolaylaştıracağız. Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde nasıl hizmet sunuluyor ise biz daha fazlasını yapmayı hedefliyoruz. Daha önce çeşitli paketler geliyordu yine gelecek bunu gibi. Hepsi vatandaşın hayatın kolaylaştıran paketler olacaktır. Hiçbiri vatandaşımızın hayatını zorlaştıracak paket olmayacaktır" şeklinde konuştu.
Bakan Ala, Edirne Valisiyle ilgili soruları ise gerekli cevabın dün verildiğini belirterek yanıtlamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!