Başbakan sözünü hemen tutsun

Güncelleme Tarihi:

Başbakan sözünü hemen tutsun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 02:21

Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Remzi Akbulut, hükümetin ‘Alevi Açılımı’nı Tunceli’de açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Bu vaatlerin gaz almaya yönelik olduğunu düşünüyoruz. Alevilikte söz çok önemlidir. Başbakan söz veriyorsa, hemen yerine getirmeli. Aksi halde yüzümüze bakamazlar. 3000 cemevi bulunuyor. Bunların ruhsatı bile yok, kaçak durumda. Öncelikle bunları düzeltsinler” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu’nun sözlerini Alevi federasyon temsilcileri şöyle değerlendirdi:

‘MUNZUR ÜNİVERSİTESİ’ HALKIN KARNINI DOYURMUYOR

Remzi Akbulut (Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı) Başbakan’ın açıkladığı Tunceli Üniversitesi’nin adının ‘Munzur’ olması bizi tatmin etmiyor. Halkın karnını da doyurmuyor. Oradaki kışlanın müze oluşu güzel ama bizim inançlarımızla ilgili temel taleplerimiz var. Örneğin cemevlerinin yasal statüye kavuşmasını istiyoruz. Bütçeden pay sağlansın ki cemevlerimizin elektrik, su paralarını da ödeyebilelim. Samimilerse bu 10 dakikalarını almaz. Dede ve zakirlerimizin yetiştirilmesi için bir üniversite ya da bir bölüm açılmasını istiyoruz. Zorunlu din derslerinin kaldırılmasını ve Aleviliğin, Aleviler tarafından anlatılarak yazılı ders kitaplarına girmesini istiyoruz.

Haberin Devamı

BİRKAÇ SÖZLE OYALIYORLAR SAMİMİLERSE ÖZÜR DİLESİNLER

Rıza Eroğlu (Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı) Bizi oyalamaya çalışıyorlar. Taleplerimiz var, yerine getirmeyip sadece birkaç sözle oyalıyorlar. Eğer samimilerse, öncelikle yakın tarihimizde katledilen Aleviler için özür dilesinler. Gezi olaylarında ölen çocuklar için özür dilesinler. Sonra Sivas, Malatya’da katledilenler için dilesinler. ‘Dersim’ diyorlar ama yakın tarihimize de baksınlar. Sonra da taleplerimizi yerine getirsinler. Başbakan’ın Tunceli’ye gitmesinden bir şey çıkmayacağı belliydi. Bir söz var: Bin kere mağdur olsan da bir kere mağrur olma... Biz hiç mağrur olmadık. Her zaman devletle de görüşmeye çalıştık. Her şeye rağmen diyaloğu koparmadık ama onlar her zaman zalim oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!