Azrail’le masaya oturmak

Güncelleme Tarihi:

Azrail’le masaya oturmak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 02:21

Hayatını uyuşturucuyla mücadeleye adayan uzman narkotikçi İsa Altun’un yeni kitabında, kullanım yaşı ilköğretime kadar düşen sentetik uyuşturucuları bizzat deneyenler anlattı...

Haberin Devamı

NARKOTİK’te çalışırken arkadaş olduğu bir uyuşturucu bağımlısının kendisine bıraktığı, ‘Ben kurtulamadım. Başkalarını kurtarın’ vasiyeti üzerine uyuşturucuya savaş açan uzman narkotikçi polis İsa Altun, üçüncü kitabı “Benim Çocuğum Kullanmaz Demeyin” de sentetik uyuşturucu bonzai belasını anlattı. Kitapta bağımlılar, aileler ve uzmanların görüşleri yer alıyor. Kitapta bonzainin ülkemize hangi yollarla sokulduğu ve nasıl pazarlandığı, bağımlılar, aileleri ve bağımlılıktan kurtulanların anlattıkları ve istatistik bilgiler yer alıyor.

3 YILDA ÖLDÜRÜYOR

Kitapta bonzai kullananları bekleyen son şöyle anlatılıyor: “İçerdiği yoğun kimyasal zehirler bakımından beyindeki hücreleri yok etmesi sebebiyle, bağımlının bonzai maddesini sürekli kullanması durumunda, 3 yıl içinde beyin fonksiyonları sona erip felç olur ve takiben ölür.”
İsa Altun’un kitabına konuşan, zehri kullananlar da özetle şunları anlattı:
19 yaşındaki A.G.: “Bir duman aldığımda Azrail ile karşı karşıya oturdum. Elinde orağı bile var. Azrail ‘Gideceğiz’ diyor, ben de ‘Gelmeyeceğim’ diyorum. Yanımdakiler de kiminle konuştuğumu soruyor.”
28 yaşındaki D.D.: “Çalışan biri asgari ücret alıyor. Hesabı şöyle: 200 lira kasada, 200 lira anneme, 300 lira babama, 100 lira da bana. Bunun 50 lirası bonzai, 50 lirası içki parası. Benim yeğenim dindardı, namaz kılardı. O çocuğun bile ölüsünü gördüm. Şekilden şekile girmişti. Bir senede bu sebepten benim bildiğim 16 kişi öldü.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!