Ordu ve Samsun'u sel böyle vurdu

Güncelleme Tarihi:

Ordu ve Samsunu sel böyle vurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 14:39

Ordu'nun Fatsa ilçesinde etkili sağanak nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar su altında kaldı. Ancak sel baskınını yaşayan sadece Ordulular değildi. Samsun'un Salıpazarı ilçesinde sağanak nedeniyle Terme Deresi taştı, su seviyesi köprülerin üzerine çıktı.

Haberin Devamı

Sabah etkili olan sağanakta Evkaf Mahallesi'ndeki jandarma komutanlığı ile bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Bazı araçların ise su altında kaldığı gözlendi. Karadeniz Sahil Yolu Fatsa geçişinden de yaklaşık yarım saat ulaşım polis ekiplerinin kontrolünde sol şeritten sağlandı. Su baskını sonucu mahsur kalan bazı hayvanlar da sahiplerince kurtarıldı.

Sabah namazını kılmak için camiye giden Hasan Pişken, camide bir süre mahsur kaldığını anlattı.

Mehmet Çimiç ise aracının sele kapıldığını belirterek, "Burası dere kenarı, arabalarımızı sel götürüyordu. Arabayı bağlayarak kurtarmaya çalıştık. Benim ve arkadaşın evinin bodrum katını su bastı. Odun ve kömürlerimiz su altında kaldı. Kümesteki hayvanlarımızı kendi çabamızla kurtardık" dedi.

Fatsa'nın yanı sıra Korgan, Kumru, Çatalpınar, Kabataş ve Aybastı ilçelerinde de su baskınları meydana geldiği öğrenildi.

Haberin Devamı



ETKİLİ SAĞANAK SAMSUN'U DA VURDU

Salıpazarı'nın yüksek köylerindeki etkili sağanak, Terme ilçesinin içinden geçen Terme Deresi'nde taşkına neden oldu. Su seviyesi ise derenin üzerindeki köprüleri aştı. Belediye, Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri ile polis, güvenlik önlemi alarak dere yatağı ve köprülerin kullanılmaması yönünde uyarıda bulundu.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yaptığı açıklamada, bir felaket yaşadıklarını belirterek, "Şükür olsun ki can kaybı yok. Salıpazarı bölgesinde saatte 100 kilogram düşen yağmur nedeniyle ilçemizde sular yükseldi. Henüz ilçe merkezimizde evlere giren su yok ama köy bölgelerinde var" dedi.

AFAD, valilik ve DSİ ile sürekli koordineli çalıştıklarını ifade eden Kul, şunları kaydetti: "Suda çekilme başladı. Salıpazarı bölgesine kurduğumuz 6 kamerayla durumu takip halindeyiz. Bundan ders almamız gerekiyor. Sel, taşkın bölgesinde olan evlerin kentsel dönüşümle kaldırılması gerekiyor. Biz bu evleri buradan kaldırır ve dere yatağını daha korunaklı hale getirirsek bu tehlikeleri yaşamayız. Ciddi bir afetle karşı karşıyayız. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. İnşallah en düşük hasarla atlatacağız. Henüz hasar tespiti yapamadık. Selden sonra AFAD yetkilileriyle çalışacağız. Köprülerimiz çatladı ama yıkılan bir köprümüz yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!