CHP olsa iyi olur

Güncelleme Tarihi:

CHP olsa iyi olur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 01:36

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çözüm Süreci kapsamında oluşturulacak İzleme Kurulu’na ilişkin olarak, “Akil insanlar grubundan da olabilir ama tamamı akil insanlar grubundan seçilirse bu eksiklik olur” görüşünü savundu. Demirtaş, kurulda CHP’ye yakın, onların önereceği isimlerin de bulunmasının iyi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

HDP MYK dün milletvekillerinin de katılımıyla bir toplantı yaptı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, toplantıya verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile önceki gün yaptıkları görüşme ve hasta tutuklularla ilgili sorular üzerine Demirtaş, şunları söyledi:

HASTA MAHKUMLARIN DURUMU

“Adalet Bakanı, daha önce de Başbakan bu konularda adım atmanın zor olmadığını söyledi. Biz, sadece siyasi Kürt tutsaklardan da söz etmiyoruz. Gerçekten de hangi amaçla içeride tutuluyor olursa olsun ölüm riskiyle karşı karşıyaysa, tedavisini sürdüremiyorsa dışarıda tedavi ve son saatlerini ailesinin yanında geçirme hakkı gibi bir şey var. Bakanın bu konuda daha hızlı adım atması için arkadaşlarımızla bir görüş alışverişinde bulunduk.”
Demirtaş, İmralı’ya gidiş konusunda kendilerine henüz bir tarih bildirilmediğini söyledi. Heyete dahil edilecek 2 isme ilişkin bir teyit gelip gelmediğine ilişkin olarak ise Demirtaş, “Bir sorun olmayacağını düşünüyoruz ama bir teyit almadık” dedi, şunları söyledi:

SAYIN BAŞBAKAN ZİYARET ETSİN

Haberin Devamı

“(Soru üzerine) Akil insanlar grubundan da olabilir ama tamamı akil insanlar grubundan seçilirse bu eksiklik olur diyorum çünkü akil insanlar grubunda yer almamış ama çözüm izleme grubuna dahil olabilecek düzeyde mutlaka insanlar vardır. Onlara da açık olması lazım. Şimdi Sayın Başbakan, söylemlerime ‘Uzlaşma olmamış konularda açıklama yapmak doğru değil’ falan diyor ama Sayın Başbakan da bu konularda şeffaf olursa daha iyi olur. İzleme Kurulu oluşturulacaksa Sayın Başbakan gerekirse bütün siyasi partileri ziyaret etsin, görüş, öneri alsın. Yer alırlarsa bu üçüncü göz dediğimiz İzleme Kurulu’nda CHP’ye yakın, onların önereceği isimler yer alırsa tabii ki bu iyi olur kanaatindeyim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!