Kılıçdaroğlu'na yanıt: Özhaseki'nin kaybettiği bir durum sözkonusu değil

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna yanıt: Özhasekinin kaybettiği bir durum sözkonusu değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 16:59

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mehmet Özhaseki'nin CHP Genel Başkanı aleyhine açtığı davayı kaybettiği iddiasını yazılı bir açıklama ile yalanladı.

Haberin Devamı

Açıklamada; "Bazı medya kuruluşları tarafından gündeme taşınan dosyaya gelince; Kılıçdaroğlu'nun 'Rüşvet defterini beyefendiye gönderdik gereğini yapmadı' sözleri ile ilgili açılan tazminat davasında Yargıtay, sözlerdeki muhatabın Mehmet Özhaseki olmadığı, gerçek muhatabın siyasi iktidar olduğu gerekçesi ile yerel mahkemenin verdiği tazminat kararını bozmuştur. Dolayısıyla haberde ima edildiği gibi Kılıçdaroğlu'nun kazandığı ve Başkan Özhaseki'nin kaybettiği bir durum söz konusu değildir. Kaldı ki bu karar tarafımızdan tashihi karar edildiğinden kesinleşmemiştir" denildi

Kılıçdaroğluna yanıt: Özhasekinin kaybettiği bir durum sözkonusu değil
‘Kayseri’ davasını Kılıçdaroğlu kazandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada şu anda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'lii bazı milletvekilleri, gazeteler aleyhine açılan 57 dosyanın yargılama sürecinin devam ettiğine, 3 dosyanın ise tamamen Mehmet Özhaseki lehine Yargıtay tarafından onaylanmak üzere kazanıldığına dikkat çekilerek, şöyle denildi;
"Bir kaç yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili iftiralarda bulunmuştu. Bu iftiralara bazı CHP milletvekilleri ile CHP'ye yakın medya gurupları da büyük vaveylalar kopararak katılmış ve bir yıpratma kampanyası yürütmüşlerdi. Kopartılan bu gürültü neticesinde daha önce neticeye kavuşmuş olan iddialar tarihte az rastlanır bir şekilde yeniden savcılık tarafından incelenmiş ve bir kez daha kesin olacak şekilde neticeye varılmıştır. Bu neticeye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi Kayseri'de herhangi bir yolsuzluğun olmadığı ikinci kez olmak üzere savcılık tarafından tescillenmiştir.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu ve diğer yandaşlarının müfteri olduğu, iddialarının asılsız olduğu açık ve net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Kesinleşen ceza hukuku sürecinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve belediye çalışanları tarafından, siyasi ahlakla bağdaşmayan bu iftira kampanyasına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğerleri hakkında yaklaşık 60 adet tazminat davası açılmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından Kemal Kılıçdaroğlu, Şevki Kulkuloğlu ve Sözcü Gazetesi hakkında açılan tazminat davalarından birer tanesinde tazminata hükmedilmiş ve Yargıtay dahil olmak üzere bütün yasal süreçler tamamlanmıştır. Yani toplamda 3 adet tazminat davası kesin bir surette neticelenmiş ve adı geçen şahıslar tazminata mahkum olmuşlar ve toplam 35 bin TL tazminat paralarını geri dönüşü olmayacak şekilde ödemişlerdir. Diğer tazminat davalarında ise yargılama süreçleri devam etmektedir.

Haberin Devamı

Kesinleşen bu üç dava; atılan iddiaların gerçek dışı, yalan ve iftira olduğunun mahkemelerce de tesbitidir. Bazı medya kuruluşları tarafından gündeme taşınan dosyaya gelince; Kılıçdaroğlu'nun 'Rüşvet defterini beyefendiye gönderdik gereğini yapmadı' sözleri ile ilgili açılan tazminat davasında Yargıtay, sözlerdeki muhatabın Mehmet Özhaseki olmadığı, gerçek muhatabın siyasi iktidar olduğu gerekçesi ile yerel mahkemenin verdiği tazminat kararını bozmuştur. Dolayısıyla haberde ima edildiği gibi Kılıçdaroğlu'nun kazandığı ve Başkan Özhaseki'nin kaybettiği bir durum söz konusu değildir. Kaldı ki bu karar tarafımızdan tashihi karar edildiğinden kesinleşmemiştir."

Haberin Devamı

"KALELERİNDE GÖRDÜKLERİ GOL NEDENİYLE KAMUOYU NEZDİNDE DÜŞTÜKLERİ İTİBARSIZLIKTAN KURTULMA ÇIRPINIŞLARIDIR"

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama "CHP'nin temcit pilavına döndürdüğü konunun esasına gelecek olursak; bu çırpınışlar yalan ve iftiraları sonucu kalelerinde gördükleri gol nedeniyle kamuoyu nezdinde düştükleri itibarsızlıktan kurtulma çırpınışlarıdır. Usturuplu şekilde söyledikleri yalan ve iftiralar nedeniyle tazminat ödemekten paçayı kurtarmışlarsa, bu onların haklı olduğunu asla göstermez. Zira CHP Genel Başkanı'nın iddialarının boş, asılsız, haksız ve müfteri olduğu zaten mahkemelerce tescillenmiştir. CHP'nin haksız oldukları tescillenmiş bir konuda bile cazgırlıkla örtbas etme cinlikleri hakikaten olağanüstü. Fakat ne yapsalar, ne kadar çırpınsalar boş. Kalelerinde gördükleri bu golü asla çıkartamayacaklar. Kurdukları karanlık kumpas ve çirkin kampanyaları bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla tutmayacak" şeklinde tamamlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!