Kazdıkları gibi kapattılar

Güncelleme Tarihi:

Kazdıkları gibi kapattılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 02:21

2013 yazında üzerine ‘Topçu Kışlası’ yapılması planlandığı için toplumsal hareketlere sahne olan Gezi Parkı’nda yeni bir olay daha yaşandı. Kaldırıma iki otobüs durağı koyan belediye, duraklar yaya yolunu daralttı diye bir gün sonra parkı kazmaya başladı. Tepki çekince de kazılan yer 12 saat sonra toprak ve çimle kapatıldı, duraklar da kaldırıldı.

Haberin Devamı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri pazartesi günü Gezi Parkı’nın Cumhuriyet Caddesi’ne bakan yaya kaldırımına iki otobüs durağı yerleştirdi. Duraklar zaten yayaların geçişi için dar olan kaldırımı neredeyse tamamen kapattı. Duraklar tam bitirilmeden, bir iş makinesi önceki gün durağın arka tarafında Gezi Parkı’nın bir bölümünü kazmaya başladı. Çevredekilerin tepkisi üzerine çalışma durduruldu.

FOTOKOPİLİ İZİN

İşçiler belediyeden izinli olarak çalıştıklarını söyledi ve belge olarak da yanlarındaki iki fotokopi evrağı gösterdi. Belgelerden biri İETT Genel Müdürü adına Müşteri İlişkileri ve Kurumsal İletişim Dairesi Başkanı Cevdet Güngör imzasını taşıyor ve İBB’ye Taksim Tüneli üzerine durak montajı yapılacağının bilgisini veriyordu. Diğer belge ise kabataslak çizilmiş bir krokiydi. Üzerinde kim olduğu belirtilmeyen F. Demirci imzası olan kroki, yeni montaj yapılan iki durağın Gezi Parkı’na doğru ötelenmesi gerektiğini gösteriyordu.

Haberin Devamı

SABAHA KADAR NÖBET

İstanbul Kent Savunması’ndan Deniz Özgür bundan sonra yaşananları şöyle anlattı: “Öğrendiğimiz kadarıyla yaya yolundaki otobüs durağını parkın içine almaya çalışıyorlar. Yaya yoluna biraz daha alan katmak için yaptıklarını söylediler. Bu çalışmayı İETT’nin yaptığını, İETT’nin bir taşeron firmaya, o firmanın da bir alt taşeron firmaya verdiğini öğrendik. Buranın bir sit alanı olduğunu, çivi dahi çakılamayacağını söyledik. Güvenmediğimiz için sabaha kadar nöbet tuttuk.”

Artan tepkiler üzerine belediye ekipleri dün 11.30’da bir kamyon toprak getirerek iş makinesinin kazdığı yeri doldurdu. Toprakla doldurulan yer rulo çimlerle kapatıldı. İki otobüs durağı da kaldırıldı.

DURAĞIN ARKASINI BÖYLE KAZDILAR

İki durağı parkın iki metre içine almak isteyen belediye ekipleri önceki gece iş makinesiyle parkta kazı yaptı. Tepkiler üzerine işçiler çalışmayı durdurdu. Bir grup da parkta nöbete başladı.

Kazdıkları gibi kapattılar

Haberin Devamı

SONRA DA ÇİMLE ÖRTTÜLER

Belediye ekipleri 12 saat sonra kazılan alanı toprakla doldurdu ve çimlendirdi. İki otobüs durağı da söküldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!