Atatürk'e yönelik iddialar RTÜK'te kavga çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Atatürke yönelik iddialar RTÜKte kavga çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 16:19

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nda Atatürk kavgası yaşandı.

Haberin Devamı

Kanal A'da 20 Ekim'de yayınlanan ve Atatürk'ün "rüşvet almakla" suçlandığı programa ceza verilmesi konusunda çıkan tartışma, kavgaya dönüştü.

RTÜK'e CHP kontenjanından seçilen üye Ali Öztunç, Hürriyet'e yaptığı açıklama, Atatürk'e hakaret içeren yayınların yer aldığı "resmi tarihten gerçek tarihe" adlı program konusunda kanala ceza verilmesini istediklerini, ancak AK Parti kontenjanından RTÜK'e gelen iki üyenin itiraz etmesi üzerine tartışma başladığını söyledi.

Tartışmanın sertleştiğini kaydeden Öztunç, "çok ağır sözler söylendi. Tartışmalar ve kavga üzerine toplantı sonlandırıldı" denildi.

Öztunç, daha önce de aynı programda Atatürk'e, yine aynı şahıs tarafından asılsız suçlamalar yöneltildiğini, bu kez de hem Atatürk'ün "rüşvet almakla", hem de dönemin CHP yöneticilerinin "namus sorunu yaşamakla" suçlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Atatürke yönelik iddialar RTÜKte kavga çıkardı
RTÜK’TEN KANAL A’YA 12 BİN LİRA CEZA

İŞTE PROGRAMDAKİ O SÖZLER

Kanal A'da yayınlanan "Resmi tarihten gerçek tarihe" programına katılan bir konuğun dile getirdiği ve RTÜK toplantısında kavgaya yol açan sözler şöyle;
"Konuk: Gene tam manasıyla ortaya çıkartılmamış fakat üzerinde çok ciddi delillerin, şüphelerin bulunduğu Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa'dan Türkiye Cumhuriyeti tabiyetinin ona verilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığına alınması karşılığında 900 bin lira rüşvet alındığına dair çok ciddi bir suçlama var. Hatta bu suçlamada iddialar Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsına kadar gidiyor, araştırılması lazım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!