Ayrımcılığa karşı ezber bozan bir oluşum: LİSTAG

Güncelleme Tarihi:

Ayrımcılığa karşı ezber bozan bir oluşum: LİSTAG
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 06:47

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programı altıncı sezonunda da devam ediyor. Altıncı sezonun ikinci Fark Yaratan’ı ayrımcılığa karşı ezber bozan bir oluşum olan LGBTİ Aileleri ve Yakınları Grubu (LİSTAG) oldu.

Haberin Devamı

LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) bireylerin anne, baba ve diğer yakınlarının oluşturduğu bir sivil toplum örgütü olan LİSTAG, 2008 yılının Ocak ayında kuruldu.

LGBT bireylerin, ailelerinin ve toplumun LGBTİ ve homofobi konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla faaliyetlerde bulunan LİSTAG, Cinsel Eğitim ve Tedavi ve Araştırma Derneği’nde her ay düzenli olarak toplantılar yaparak LGBTİ bireylerin yakınlarını buluşturuyor. LİSTAG aktivistleri ve aileleri şu ana kadar bine yakın aileye ulaşarak bu süreçte neler yapmalarını gerektiği konusunda bilgilendirdi.

Ayrımcılığa karşı ezber bozan bir oluşum: LİSTAG

Haberin Devamı

LİSTAG, ayrıca üyesi olan beş ailenin kendi ebeveynlik deneyimlerinin, çocuklarının kendilerine açılma dönemlerinin ve bu süreçle baş ederken yaşadıklarının anlatıldığı “Benim Çocuğum” belgesel filmine destek verdi. 2013 yılında yayına giren film, 3. Filmamed Belgesel Film Festivali'nde "Jüri Özel Ödülü"ne layık görüldü.

LİSTAG, her yıl onlarca LGBTİ bireyin sorunlar yaşadığı bir toplumda ellerini taşın altına koydu. Kendi hayatlarından başlayarak birçok ailenin sorunlarla nasıl baş etmesi gerektiği konusunda eğitimler verdi. Toplumda tabu olarak görülen bir meselenin çözümü için çalışmalar yaptı. Cesur duruşları ve ilham veren hikayeleriyle çocuklarının yaratamadığı farkındalığı yaratmayı başardı. Hem kendi hayatlarında hem de LGBTİ çocukları olan ailelerin hayatlarında elle dokunulmayan, gözle görülmeyen kocaman bir fark yarattı.

Ayrımcılığa karşı ezber bozan bir oluşum: LİSTAG

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!