'Bu nöbetçi hâkim dinleme kararı vermez'

Güncelleme Tarihi:

Bu nöbetçi hâkim dinleme kararı vermez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 22:34

Tekirdağ ve Edirne İstihbarat Şube Müdürlükleri’ndeki yasadışı dinlemeleri araştıran müfettişlerin, yasadışı dinlemeye delil oluşturacak kritik bir belgeye ulaştığı ortaya çıktı. İstanbul İstihbarat Şube’den Marmara Bölgesi’ndeki illerin emniyet müdürlüklerine gönderildiği saptanan belgede, dinleme izni vermeyecek mahkeme konusunda uyarı yapılarak, izni verecek mahkeme işaret ediliyor. Dinleme taleplerinin içinin doldurulmasının önemine vurgu yapılıyor. İstihbaratçı bir polis, belgenin okunduktan sonra imha edildiğini ifadesinde itiraf etti.

Haberin Devamı

Belge, Mülkiye Müfettişi A. Turgay Alpman ve Polis Başmüfettişi Selim Kutkan’ın yaptığı incelemede, Kırklareli İstihbarat Şube Müdürüğü’nde bulundu. İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü Tekop (Teknik operasyon) Büro Amirliği tarafından Marmara Bölgesi’ndeki illerin İstihbarat Şubelerine gönderildiği belirlenen belgenin benzerlerinin sistematik olarak bilgisayardan gönderildiği, okunduktan sonra imha edildiği bildirildi.

''GELECEK HAFTAKİ HAKİM VERMEZ BU HAFTA BAŞVURUN''

13 Nisan 2010 tarihli belge, “Mahkeme kararları ile ilgilenen arkadaşlar dikkatineee!!!” şeklinde başlıyor. Parantez içinde “Mutlaka okusunlar, okutsunlar” uyarısının ardından uyarı yazısında, “Gelecek haftaki Nöbetçi 11. ACM Hakimin muhtemel vermeyeceği kararlar; 1-Ergenekon, 2-Misyonerlik, 3-Terör örgütleri de dahil olmak üzere tüm örgütlerin ilk uzatmaları da dahil bütün uzatma kararları.
Ancak ilk kez giriş yapılan terör örgütleri ve içerisi iyi doldurulmuş organize kararlarına verebilir. Bu nedenle gelecek hafta almanız gereken kararlarınızı bu hafta içerisinde almanızı öneriyoruz. Bilginize arz ederim” deniyor.

Haberin Devamı

''BELGE OKUNUP İMHA EDİLİYORDU''

Yapılan idari soruşturma kapsamında müfettişler , Kırklareli İstihbarat Şube’de görevli polis memuru H.A’nın 13 Haziran 2014 günü bilgisine başvurdu. H.A ifadesinde, “İletişime müdahale karar taleplerinin yazımı ve Hakime sunulması uygulamalarında kararları alan İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü aracılığıyla ilgili Nöbetçi Hakime götürülmekteydi. Hangi Hakimin nasıl karar verebileceğine ilişkin zaman zaman bölgedeki tüm illere bilgisayar üzerinden bilgi notu iletilmekteydi. Bu bilgi notları Şube Müdürüne arz edilmek üzere döktürülerek kendisine sunulmaktaydı. Daha sonra bu notlar imha edilmekteydi” dedi.

YASADIŞI DİNLEME SİSTEMATİK
Müfettişler, daha önce İstanbul’daki yasadışı dinleme operasyonlarına dayanak olan hazırladıkları raporda yasadışı dinlemelerin “sistematik, planlı ve organize” bir görünüm arz ettiğini ve “belirli bir amacı gerçekleştirmeye yönelik” olduğunu belirtmişlerdi. Rapor doğrultusunda başlatılan operasyonlarda, yasadışı dinleme olaylarına adı karışan Eski İstihbarat Şube Müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın da aralarında bulunduğu istihbaratçı polisler gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!