Validebağ'a süpürgeli yürüyüş

Güncelleme Tarihi:

Validebağa süpürgeli yürüyüş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 15:42

Validebağ Korusu'nun yanındaki alana yapılan inşaatı protesto edenlere polisin müdahalesine bir grup kadın süpürge, faraş, tencere ve tavalarla yürüyüş yaparak tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Acıbadem Caddesi üzerinde bulunan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 kadın, Validebağ Korusu'nun bitişiğinde bulunan alana yaptırılan inşaata tepki göstermek için eylem yapanlara polisin gazlı müdahalesini protesto etti.
Polisin "süpürün" talimatı alarak eyleme müdahale ettiğini söyleyen grup, ellerinde süpürgeler ve faraşlarla yürüyüşe geçti. Kadınlar yoldan geçen beton mikserlerini yuhaladı.

YÜRÜYÜŞ SIRASINDA YOLLARI SÜPÜRDÜLER

Yürüyüş sırasında bazı kadınlar evlerinden getirdikleri tencere ve tavaları çalarken, bazıları da yolu süpürdü. Yürüyüşün ardından polisin barikatlarıyla kapatılan yola gelen eylemciler, ellerindeki süpürgeleri barikata astı.

Validebağa süpürgeli yürüyüş

Haberin Devamı

KISIK SESLE SLOGAN ATTILAR

Eylemin yapıldığı yerin yakınında bulunan bir okulda sınav olduğunu öğrenen eylemciler, gürültü yapmamak için sloganlarını kısık sesle attılar. Bu durum ilginç görüntüler oluşmasına neden oldu.

BASIN AÇIKLAMASI

Basın açıklamasını grup adına tiyatro sanatçısı Özlem Çakman okudu. 'Yalnızca çalı çırpı var' dediğiniz bir koruyu değil, sevgiyle yaşayacakları bir yaşamı savunduklarını belirten Çakman, “Bu eşitliği betonunuzla kar hırsınızla yalanlarınız ve talanlarınızla siz bozuyorsunuz. Biz karşı çıkıyoruz. Sınıflı bir toplum yaratma projenize inat biz tek bir ağacın dallarıyız. Şiddetinize polisinize biberinize fişeğinize mermilerinize rağmen karşı çıkıyoruz. Burnunu göğe doğru uzatanların Babil kulelerinin nasıl yıkıldığını yerle bir edildiğini anlatan hikayeyi hatırlatacağız size her seferinde" şeklinde konuştu.

“BİZ VALİDELERİZ…"

Çakman, “Polisleriniz, barikatlarınız, bizi yaktığınız biber gazınız olmadan, betonlarınızı dikemiyorsunuz, sizi gözetim altına aldık. Kaçak saraylarınızda direnenleri mücadele edenleri süpürün talimatı verdiğinizi biliyoruz. Biz valideler evlerimizi temizlediğimiz gibi bütün kötülükleri temizlemeyi de biliriz" diye konuştu. Grup açıklamanın ardından halay çekti. Polisi yoğun güvenlik önlemi aldığı eyleme katılan göstericiler olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!