Valizdeki külçe hazineye kaldı

Güncelleme Tarihi:

Valizdeki külçe hazineye kaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 01:02

Antalya Havalimanı’ndan 12 kilo 376 gramlık külçe altını Çeçenistan’a götürürken yakalanan dönemin Çeçenistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emruddin Edelgiriyev ve arkadaşına verilen 10 ay hapis cezası ertelendi. Altın da hazineye devredildi.

Haberin Devamı

HAVALİMANI Gümrük Müdürlüğü ve Kaçakçılık İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüğü görevlileri, 18 Ekim 2012’de Antalya Havalimanı CIP salonundan Çeçenistan’a gitmek üzere hazırlık yapan Rusya vatandaşı Emruddin Edelgiriyev (38) ve arkadaşı Khasan Khakimov’un (37) bavulunda inceleme yaptı. Edelgiriyev’in bavulunda, ‘Kp1119’ seri numaralı, Kril Alfabesi ile Rusya etiketi basılmış 2008 yılına ait kaşeli 12 kilo 376 gram ağırlığında külçe altın bulundu.

Valizdeki külçe hazineye kaldı
Çeçen cumhurbaşkanı yardımcısı 12 kiloluk külçe altınla yakalandı

DİPLOMATİK GEÇİŞ

Diplomatik pasaporta sahip, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov’un Yardımcısı ve Başdanışmanı Edelgiriyev ülkesine dönerken, Khakimov tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık, tutuksuz 2 sanık hakkında, ‘kaçakçılık’ suçundan 1’er yıldan 5’er yıla kadar hapis cezası istedi.

Haberin Devamı

CEZASI 5 BİN TL

Antalya 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi iki sanığa, 10’ar ay hapis ve 5’er bin lira TL para cezası verdi. Mahkeme ayrıca, ele geçen 12 kilo 376 gramlık külçe altının hazineye devredilmesine, Edelgiriyev ile Khakimov’un hapis ve para cezaları için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Türkiye’de işletememiş

EMRUDDİN Edilgiriyev, “Altın, arkadaşıma ait. Rica etti, valizime koydum. İşletmeye getirmiş, işletememiş, geri götürüyormuş” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!