Polis kamerasından Validebağ

Güncelleme Tarihi:

Polis kamerasından Validebağ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 15:51

Validebağ Korusu'nun yanındaki otopark alanına cami inşaatı yapılmaya başlanmasıyla alevlenen eylemler sırasında dün gece çatışma yaşandı. Bazı eylemcilerin inşaat alanına girmek için polis barikatına yüklenmesiyle başlayan arbede polis kamerasına yansıdı. Polis, mahalle sakinlerinin yanı sıra grubun arasında bazı sol gruplar olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Görüntülerde; cami inşaatına karşı çıkan ve günlerdir direniş yapanların halay çekmesiyle başlayan eylem, göstericilerin polis barikatına yüklenmesiyle devam ediyor. Barikatın aşılmaya çalışılması sırasında polis, TOMA'dan eylemcilere tazyikli su sıkıyor, gaz bombası atıyor. Eylemciler de ellerindeki taş, şişe ve havai fişekleri polise fırlatmaya başlıyor.


Polis kamerasından Validebağ

Bir göstericinin elindeki sapanı kullandığı polis kamerası tarafından kaydediliyor. Olaylar sırasında bazı eylemcilerin çevrede bulunan bazı eşyaları kalkan olarak kullandığı görülüyor. Eylemciler daha sonra çöp konteynırlarını çekerek yola barikat kuruyor.

Haberin Devamı

Polis kamerasından Validebağ

Polis ise tazyikli suyun yanı sıra gaz bombası ve boyalı mermi ile eylemcilere müdahale etmeye devam ediyor. Eylemcilerin arasında Halk Cephesi, Öğrenci Kollektifleri, ESP, SDP ve Halkevleri üyeleri olduğu öne sürüldü. Bu arada gözaltına alınan 15 kişi de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!