8 ilde 'paralel yapı' operasyonu: 17 polis gözaltında

Güncelleme Tarihi:

8 ilde paralel yapı operasyonu: 17 polis gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 09:45

KOCAELİ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Kocaeli ile birlikte 8 ilde bu sabah ’Paralel yapı operasyonu’ başlatıldı.

Haberin Devamı

Savcılığın talimatında yanlış anlaşılma olduğundan ilk aşamada aralarında müdür amir ve memurların bulunduğu 17 palise gözaltı uygulaması yapılırken, daha sonra gözaltı kaldırıldı ve sadece evlerindeki bilgisayarlara el konularak incelemeye alındı.

Daha önce de birçok polisin gözaltına alındığı ’Paralel yapı’ iddialarıyla ilgili olarak Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün yanı sıra İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Sivas, Bitlis, Gümüşhane ve Ardahan’ı da kapsayan operasyon başlatıldı. Bu sabaha karşı eş zamanlı başlatılan operasyonu doğrulayan Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, aralarında müdür, amir ve polislerin de bulunduğu 17 kişinin gözaltına alındığını, operasyonun devam ettiğini bildirdi.

İlerleyen saatlerde ise, bazı internet gazetelerinde aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu bazı isimler de verilerek gözaltıların sürdüğü haberleri yeralırken, saat 11.30 sıralarında gelişmelerle ilgili Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, açıklama yaptı. Emniyet Müdürü Yarımel, gözaltı uygulamasının Cumhuriyet Savcılığı talimatının yanlış anlaşılmasından kaynaklandığını belirterek, "Gözaltı uygulaması kaldırıldı. Soruşturma kapsamındaki müdür amir ve memurların evlerindeki bilgisayarlar incelemeye alındı" dedi

Haberin Devamı

ESKİ İSTİHBARAT ŞUBE MÜDÜRÜNÜN EVİ ARANDI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün eski İstihbarat Müdürü Özgür Nikbay’ın evinde Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince arama yapıldı. Ekipler, Ocak ayında Edirne Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaparken ikin açığa alınan Özgür Nikbay’ın Şükrüpaşa Mahallesi Seyirkent Sitesindeki evinde arama yaptı. Ekiplerin saat 10.00 sıralarında başladığı ve yaklaşık 2.5 saat süren aramanın ardından KOM şubesi ekipleri, el konulan belgelerle birlikte siteden ayrıldı. Eski İstihbarat Müdürü Özgür Nikbay hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığı sadece evinde arama kararı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kocaeli’de İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı döneme ilişkin 8 ilde yürütülen soruşturma kapsamında Nikbay’ın evinde arama yapıldığı bildirildi. İki yıl önce Kocaeli’den, Edirne’ye atanan Özgür Nikbay, geçtiğimiz Ocak ayında önce İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinden ardından da açığa alınmıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!