YÖK’ten Başbakanlık Başmüşaviri görevine

Güncelleme Tarihi:

YÖK’ten Başbakanlık Başmüşaviri görevine
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 01:09

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK’ün 33’üncü kuruluş yıldönümü olan 6 Kasım’da görevden alındı.

Haberin Devamı

Eylül ayında yaptığı “YÖK lağvedilmeli” sözleriyle tartışma yaratan Çetinsaya, Başbakanlık Başmüşaviri oldu. Çetinsaya’ya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayıyla ‘büyükelçilik’ unvanı verildi. Çetinsaya, Başbakan Davutoğlu’nun yükseköğretim ve akademik dünya ile ilgili ‘başmüşaviri’ olarak görev yapacak ve Başbakan’a en yakın isimlerden biri olacak. Davutoğlu’nun Çetinsaya’yı daha önce yanına istediği ancak Çetinsaya’nın uzun süredir akademik zam üzerinde çalıştığı, bu düzenleme gerçekleşene kadar Davutoğlu’ndan izin istediği öğrenildi. 11 Aralık 2011 tarihinden bu yana YÖK Başkanı olan Çetinsaya’nın görev süresinin bitmesine daha 13 ay vardı.

ÇETİNSAYA’YI GÜL ATAMIŞTI

1964 yılında İstanbul’da doğan Çetinsaya, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1985’te mezun oldu. Manchester Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Bölümü’nde doktora yaptı. 1995 ve 2001 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bölümü’nde görev yaptı. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nde dersler verdi. 2005 yılında burada profesör oldu. 2008-2011 yılları arasında İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüttü. 11 Aralık 2011’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından YÖK Başkanlığı’na atandı.

YERİNE PROF. SARAÇ VEKİL OLDU

YÖK Başkanlığı’na Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç vekalet edecek. YÖK’ün internettenyaptığı duyuruda, “Yeni başkan seçilinceye kadar YÖK Üyesi ve Başkanvekili Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, başkanlığa vekalet edecektir” denildi. m Selçuk ŞENYÜZ/ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!