Adana’da Güven Partisi’ne 46’ncı kumar baskını

Güncelleme Tarihi:

Adana’da Güven Partisi’ne 46’ncı kumar baskını
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 10:49

ADANA’da kumar oynatıldığı iddiasıyla 46’ncı kez baskın yapılan Güven Parti İl Başkanlığı’nda, tombala malzemeleri, binanın zemini beton kırma makinesi ile açılan delikte bulundu. Parti görevlileri suçlamayı reddedip, evlenecek arkadaşları için bekarlığa veda eğlencesi yaptıklarını iddia etti. Operasyonda 12 kişi gözaltına alındı, 76 kişiye de kumar oynamaktan 189’ar lira para cezası kesildi.

Haberin Devamı

Merkez Seyhan İlçesi Kuruköprü Mahallesi’ndeki Çakmak Caddesi’nde bulunan Güven Parti İl Başkanlığı’nı takibe alan Ahlak Bürosu ekipleri, kumar oynatıldığını belirledi. Alınan mahkeme kararı ile dün akşam partiye girmek isteyen polis, uzun süre kapıların açılmasını bekledi. Kapılar açıldıktan sonra içeriye giren polisler, toplantı salonunda tamamı erkek olan 76 kumar tutkununu sohbet ederken buldu. İçeride müzikli eğlence olduğu için polisin geldiğini duymadıklarını söyleyen parti görevlileri, "Biz kumar oynatmıyoruz, arkadaşımızın düğünü vardı, onun için bekarlığa veda eğlencesi düzenliyorduk" diyerek suçlamayı reddetti.

Güven Partisi’nde arama yapan Ahlak Bürosu polisleri, binanın zemininde beton kırma makinesi ile açılmış bir delik buldu. Üzeri halı ile örtülü olan deliği açan polis, tombala kartları, numaralı top ve pulları buldu.

Parti binasında kumar oynattığı iddiası ile Mesut B., İhsan Y., Kadir A., İlker A. , Onur T., Ramazan B., Sezer Y., Recai Y., Halil B., Abdullah B., Erol B., Murat B., gözaltına alındı. Salondaki 76 kişiye ise Kabahatler Kanunu’na göre 189’ar lira para cezası kesildi.

Sorguları tamamlanan 12 kişi, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!