Yalman: Balyoz hakkında bilgi sahibi değilim

Güncelleme Tarihi:

Yalman: Balyoz hakkında bilgi sahibi değilim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 16:41

YENİDEN görülen "Balyoz Davası’nda "tanık" sıfatıyla dinlenen eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, "Bana tanıklık yapma fırsatı veren Anasaya Mahkemesi’ne şükranlarımı sunarım. Balyoz planına ilişkin istihbarat almadım. Belge ve bilgiye sahip değilim. Basından öğrendim. Bu konu ile ilgili bu hareketin engellenmesi hususunda girişimim olmadı" dedi.

Haberin Devamı

Duruşmaya verilen 1 saatlik öğle arasının ardından sesli ve görüntülü kayıt sistemi de yapılan duruşma salonuna eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün ardından eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman alındı. Kimlik tespiti yapılan Yalman’a sanıkları tanıyıp tanımadığı soruldu. Mahkeme heyetinin önünde hazırlanan bölümde oturarak isimleri tek tek okunan sanıklardan Çetin Doğan, Özden Örnek, Bilgin Balanlı, Dursun Çiçek, Engin Alan, Ergin Saygun gibi isimleri tanıdığını "Tanıyorum", tanımadığı isimleri "Tanımıyorum" şeklinde ifade etti.

"BALYOZ PLANINA İLİŞKİN İSTİHBARAT ALMADIM"

"Bildiklerimi dosdoğru söyleyeceğime namusum ve vicdanım üzerine yemin ederim" diyen Yalman, "Bana tanıklık yapma fırsatı veren Anasaya Mahkemesi’ne şükranlarımı sunarım. Balyoz planına ilişkin istihbarat almadım. Belge ve bilgiye sahip değilim. Basından öğrendim. Bu konu ile ilgili bu hareketin engellenmesi hususunda girişimim olmadı" dedi. Yalman, Balyoz dışındaki Oraj, Suga gibi planları da duymadığını söyledi.

"SEMİNERİN YAPILMASI EMRİNİ BEN VERDİM"

Üye hakimin , "Vatan Gazetesi’ne bir demeç vermişsiniz" demesi üzerine Yalman, "Ben Vatan Gazetesi’ne demeç vermedim" dedi. Duruşma savcısının "Seminerde yapılan faaliyetlerin raporu geliyor muydu size?" diye sordu. Bunun üzerine Aytaç Yalman, "Bana gelmedi. 1. Ordu Komutanlığı’nda da olabilir Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda da olabilir ama bana gelmedi. Seminerden haberdarım. Semineri ben istedim. Ancak katılamadım. O dönemde siyasi ve askeri yoğunluk vardı. Seminerin yapılması emrini ben verdim ancak gidemedim" şeklinde konuştu.

Yalman, savcının, "Seminere ilişkin ses kayıtlarını ne zaman öğrendiniz?" sorusuna ise "Ben basından öğrendim" dedi. Yalman’a da avukatlar ve sanıklar soru sormadı. Yalman"ın ifadesi 15 dakika sürdü. Özkök ve Yalman tanıklığın ardından adliyeden ayrıldı.

Duruşma sanık ve avukatlarının tanık beyanlarına ve heyet tarafından oluşturulan bilirkişi listesine karşı diyecekleri soruldu. Duruşma devam ediyor.

YENİDEN YARGILAMA TAHLİYE KARARI VERİLMİŞTİ

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi Anayasa Mahkemesi’nin 18 Haziran 2014 tarihli "Hak ihlali" kararı doğrultusunda 236 hükümlünün infazlarının durdurularak tahliyelerine ve yeniden yargılanmalarına karar vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!