Bingür Sönmez'e tekme atan yeğen de tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Bingür Sönmeze tekme atan yeğen de tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 13:25

KARS’ın Sarıkamış İlçesi’nde geçen 24 Ağustos’ta ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’in tabancalı saldırıda yaralanmasıyla ilgili mobese görüntülerinde, eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen ile yeğeni Özcan T.’nin otelden çıkıştan itibaren 1 saat 45 dakika süreyle yakından izleme yaptığı ortaya çıktı. Tabancayla ateş açan İlhan Özbilen’in ardından yaralı Prof. Dr. Bingür Sönmez’e yere çöktüğü sırada tekme atan yeğeni Özcan T. de mobese görüntülerinin savcılığa ulaşmasının ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

Erzurum’un Narman İlçesine bağlı Çimenli Köyünden geçen 20 Ağustos sabahı yola çıkan ve 22 Aralık 1914’te 9’uncu Kolordu’ya bağlı birliklerin gittiği 65 kilometrelik Topyolundan 55 gönüllü ile birlikte Allahuekber Dağlarını aşarak Sarıkamış’a geçen Prof. Dr. Bingür Sönmez, meydanda 24 Ağustos sabahı uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Kolundan ve bacağından 2 kurşunla yaralayan Sarıkamış’ın eski AK Partili Belediye Başkanı İlhan Özbilen, tabancasıyla birlikte yakalandı ve tutuklandı. Olay anını gösteren mobese görüntülerinde yaralı olan Prof. Dr. Sönmez’e tekme atan Özbilen’in yeğeni Özcan T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmştı.

İlhan Özbilen’den sonra yeğeninin de tutuklamasıyla ilgili kararı öğrenen Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Bana atılan o tekme yüreğimi acıtmıştı. Adalete güveniyorum" derken Avukatı Erkan Karagöz, bilim insanına yönelik saldırıda Özcan. T.’nin Mobese kameralarında önemli bir rolü olduğunun kanıtlandığını bildirdi. Bu kayıtların ortaya çıkmasından sonra, kaçma ihtimali, suçun ağırlığı ve niteliği açısından diğer sanıkla aynı durumda olan Özcan.T.’nin tutuklanması için başvurduklarını anlatan Avukat Karagöz, olay sırasında kullanılan ve suçun işlenmesini kolaylaştıran lüks minibüsün de bir belediye işçisinin adına kayıtlı göründüğünü, bunun da müsadere edilmesini istediklerini belirtti. İlhan Özbilen’in yeğeni Özcan T.’nin de geçen Cuma günü çıkarıldığı adliyede tutuklandığına dikkati çeken Avukat Karagöz, şunları söyledi:

"Olay yerinde bulunan 7 güvenlik kamera ve mobese görüntüsünden sadece 1’i dosyaya konmuştu. O da en uzaktaki görüntülerdi. Soruşturmanın başından itibaren üzerinde ısrarla durduğumuz önemli bir delil olan Mobese kayıtlarının silinmeden toplanmasıydı. İlk dilekçenin basında yer aldığının ertesi günü, yeni kamera kayıtlarının ortaya çıkması anlamlıdır. Geç de olsa verilen kararla, soruşturmanın gidişatı, selameti açısından önemli bir yol alınmıştır. Bu kararla, henüz ifadelerine başvurulamayan kamu tanıklarının üzerindeki baskı ortadan kalkmıştır. Savcılıkça temin edilen yeni Mobese kayıtlarında görüldüğü üzere, tutuksuz sanık Özcan T.’nin öldürmeye teşebbüs suçuna açıkça yardım ettiği, diğer tutuklu sanık İlhan Ö. ile birlikte ve bizzat kullandığı minibüsle Sönmez ve ekibini taşıyan konvoyu, otelden çıkışlarından başlamak üzere, 1 saat 45 dakika boyunca takip ediyor. İkisi birlikte Sönmez ve arkadaşlarının Gaziler Caddesi üzerinde oturduğu kahvehaneye doğru giderek keşif yapıyor. Daha sonra girdiği iş yerinden sık sık çıkarak Bingür Sönmez’in gelip gelmediğini kontrol ediyor. Grubun peşinden giden sanık İlhan Ö.’nün hemen 2 metre arkasından olay mahalline doğru yürüdüğü, 15 saniye sonra da, olayın gerçekleşmesini müteakiben saklandığı yerden çıkarak, yerde kanlar içinde yatan Bingür Sönmez’e galiz küfürler savurarak tekme atıyor. Sonra, yakalanan amcasını kurtarmak için o yöne doğru koşuyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!