Bebeğimizi 72 saat için kör ettiler

Güncelleme Tarihi:

Bebeğimizi 72 saat için kör ettiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2014 01:33

Şükran ve Özcan Cenik çifti, İstanbul’da özel bir hastanede doğan oğulları Ahmet Sıraç’ın gözlerindeki rahatsızlığın fark edilmeyip, müdahale edilmediği için kör kaldığı iddiasında bulundu. Çocuğu için rapor alan anne, hastane ve iki doktor hakkında 750 bin TL’lik tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

İKİ yıl önce dünya evine giren Şükran (22) ve Özcan Cenik (25) çiftinin 11 Şubat’ta bir oğulları oldu. Bağcılar’da özel bir hastanede dünyaya gelen Ahmet Sıraç, 7 aylık doğduğu için 75 gün kuvözde kaldı. Taburcu edildikten sonra anne gözlerinde sorun olduğu fark ettiği bebeğini önce İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne daha sonra da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne götürdü. Her iki hastane de çocuğun gözlerinin damarları gelişmediği için Prematüre Retinopati (ROP) hastalığının 5’inci evresinde olduğunu ve artık göremeyeceğini bildirdi.

TESPİT EDİLDİĞİ HALDE

Bunun üzerine Cenik Ailesi, özel hastaneden aldıkları bebeğin epikriz raporunu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’na sunarak rapor istedi. Epikriz raporunda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. M.B. tarafından bebeğin, solunum güçlüğü ve yarık damak tanısıyla yatışının yapılarak takibinin yapıldığı, 13 Mart’ta Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. M.S.P. tarafından yapılan göz muayenesinde de ROP hastalığının 3’üncü evresinin tespit edildiği ortaya çıktı.

‘MÜDAHALE EDİLMELİYDİ’

Üç profesörden oluşan heyetin verdiği uzman mütalaasında 3’üncü evre ROP’un saptanması durumunda 72 saat içinde tedavinin planlanması gerektiği vurgulanarak Uzman Dr. M.B. Ve M.S.P. tarafından çocuğun hastanede yatarken göz muayenesinin yapıldığı ancak müdahale edilmediği açıklandı. Raporda hekimlerin kusurlu bulunduğu ifade edildi. Cenik Ailesi de müdahale etmedikleri için kör kaldığı iddiasıyla hastane ve iki doktor hakkında 750 bin TL’lik tazminat davası açtı.

‘Kusurlu değiliz’

Haberin Devamı

Bakırköy 3’üncü Tüketici Mahkemesi’nde açılan tazminat davasına cevap dilekçesi gönderen hastane yetkilileri, kusurlarının bulunmadığını belirterek davanın reddini talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!