Çözüm süreci beklemede değil

Güncelleme Tarihi:

Çözüm süreci beklemede değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 01:46

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Kobani eylemleri ve sivil kıyafetli askerlerin öldürülmesiyle tırmanan şiddet olaylarına dikkat çekerek, “‘Çözüm sürecini bekleteceğiz’ demiyorum.

Haberin Devamı

Sürecin beklemede olduğu söylemi doğru değil” açıklaması yaptı. HDP’nin İmralı ile görüşme talebine izin konusunda “Şiddet, terör benzeri hadiseler devam ettiği taktirde elbette bizim tavrımız farklı olur” diyen Bozdağ, dün katıldığı NTV yayınında özetle şunları söyledi: “Birileri çözüm sürecinden suç işleme veya kanunun dışına çıkma hürriyeti; bazı yerlerde devlet yetkilerinin kullanılmaması gibi bir algı içine giriyorsa bu yanlıştır. Kamu güvenliğinin olmadığı bir yerde hiçbir süreç işletilemez. ‘Çözüm sürecini bekleteceğiz’ demiyorum. Kim sivillere, kamu güçlerine saldırırsa, mala, cana zarar verirse, karşılığı hukukumuz içinde neyse bunu görecektir.

TAVRIMIZ FARKLI OLUR
(HDP ile görüşme) Benden randevu talepleri olmadı, herhangi bir görüşme de yapmadım ama görüşen diğer bakanlarımız oldu. (HDP’nin İmralı ile görüşme talebi olursa) Bize gelen bir talep yok. Ama ortalık yakılıp yıkılırken bu tür işler yapılırsa elbette bunlarla ilgili talepleri bir kere daha düşünürüz. ‘Görüşme olmasın’ demiyoruz ama şiddet, terör, cinayet bunlar çözüm sürecinin bir parçası değildir. (Arınç’ın ‘Sürece mahkum değiliz’ sözleri) Arınç’ın ifadelerini bütün olarak okumak lazım. Çözüm süreci var diye bu alçaklıklara seyirci kalınmayacaktır. Çözüm sürecini terör eylemi yapmak, pazarda alışveriş yapan bir güvenlik görevlisini arkadan haince şehit etmek olarak anlıyorlarsa, bizim anladığımız çözüm süreci bu değil.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!