Aşeren eşine meyve alıyormuş

Güncelleme Tarihi:

Aşeren eşine meyve alıyormuş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 01:38

DİYARBAKIR’ın Bağlar ilçesindeki semt pazarında aşeren hamile eşi Esra Aydoğdu’ya istediği meyveyi alırken arkadan yüzü maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan 25 yaşındaki Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu için Diyarbakır Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene şehidin ailesi, Vali Hüseyin Aksoy, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan, askeri erkân ve şehidin görev arkadaşları katıldı.

TRİBÜNDE TEKBİR

Şehidin cenazesinin ambulanstan uçağa alınmasının ardından eşi Esra Aydoğdu, annesi Selma Aydoğdu ve diğer yakınları da aynı uçağa bindi. Samsun Çarşamba Havalimanı’nda yapılan tören sonrasında Aydoğdu'nun cenazesi askeri helikopter ile memleketi Ordu'nun Ünye ilçesi Pelitliyatak Mahallesi’ne gönderildi. Helikopter Ünye Şehir Stadı’na inerken, tribünleri dolduran vatandaşlar da tekbir getirerek “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı atttı. Cenaze bugün Ünye’de toprağa verilecek.

MEYVE İSTEYİNCE

Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun geçen 15 Haziran’da evlendiği bankacı eşi Esra Aydoğdu ile pazar alışverişinde yaşadıkları son diyalog ise yürekleri burktu. İddiaya göre alışverişlerini tamamlayan Aydoğdu çifti pazardan çıkarken, tezgâhın üzerinde bulunan meyveyi gören 2.5 aylık hamile Esra Aydoğdu, eşine canının çektiğini söyledi. Tezgâha geri dönen çift meyve alırken arkadan yaklaşan saldırganlar Astsubay Aydoğdu'nun başına tabancayla ateş etti. Ağır yaralanan Aydoğdu, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

KOMUTANIN ZOR GÜNÜ

Haberin Devamı

ŞEHİT Aydoğdu’nun ayakta durmakta güçlük çeken annesi Selma Aydoğdu ile eşi 2.5 aylık hamile Esra Aydoğdu (23) sağlık ekipleri ve kadın askerlerin yardımıyla tören alanına getirildi. Törene katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, şehidin annesi ve eşinin yanına giderek başsağlığı diledi. Şehidin eşi Esra Aydoğdu ise bu sırada hıçkırıklara boğuldu.

BABAEVİNE KONVOY

DİYARBAKIR’da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun cenazesi, Ordu’nun Ünye ilçesindeki babaevine getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında Türk bayrağı asılmış araçlar konvoy oluşturdu. Babaevinin bulunduğu mahalle de Türk bayraklarıyla donatıldı. Mahalle sakinleri tarafından karşılanan cenaze, askerlerin nöbetinde cenaze aracında bekletilirken, çok sayıda kişi aileye başsağlığı dilemek için şehidin evine geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!