Gaziye hakaret iddiasına büyük tepki

Güncelleme Tarihi:

Gaziye hakaret iddiasına büyük tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 15:09

Ankara'da bir belediye otobüsü şoförünün, Şırnak Gazisi'ne hakaret ettiği iddiası, Türkiye'deki tüm gazileri harekete geçirdi.

Haberin Devamı

Otobüs şoförünün hakaret ettiği öne sürülen Şırnak Gazisi Yılmaz Yiğit, Ankara'da bulunan gazilerle birlikte bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Gazi Yiğit, otobüs şoförü ile yaşadığı olayı basın açıklamasında şöyle anlattı:

"Ben Şırnak’ta 7 yıl boyunca Özel Hareket Birliğinde görev yaptım, yanımda birçok arkadaşım Şehit oldu, Gazi oldu ve sonunda 2 kolumu, 1 bacağımı ve 1 gözümü kaybettim.
Dün akşam Ankara Büyükşehir Belediyesi belediye otobüsüne bindim, otobüse binerken Gazi olduğumu söyledim, bana binerken otobüs şoförü, bir şey söylemedi inerken de, bana "Kart basmadınız" dedi, ben de Gazi olduğumu çipli kartımın ve kollarımın olmadığını belirttim.
Bunun üzerine bana ‘Gazi olman beni ilgilendirmez’ dedi kart basmam için ısrar etti. Ve sonunda bana bağırarak insanların içinde ‘Sizin gibi şerefsizlerden bıktım’ şeklinde hakaret etti. Ben tekrar Gazi olduğunu belirttim. O da bana ‘Senin gibi Şerefsiz bir Gaziden 2.500 TL tazminat aldım, Benim için mi Gazi oldun şerefsiz’ diyerek üzerime yürüdü.”

Haberin Devamı

BASIN AÇIKLAMASI: "POZİTİF AYRIMCILIK GAZİLERE DEĞİL, PKK'LILARA YAPILIYOR"

Gazilerin Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Şehit aileleri ve gaziler için pozitif ayrımcılık yapacağına ilişkin sözleri hatırlatılarak, "Herhalde Sayın Başbakan pozitif ayrımcılığı yaşadığımız bu süreçte PKK ve Öcalan’a verdi" ifadesi kullandı.

Gaziler yaptıkları açıklamada çözüm süreci ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i de eleştirerek, "Biz Gaziler bunun peşini bırakmayacağız" dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!