Validebağ’da polis zabıta müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Validebağ’da polis zabıta müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:53

İstanbul’da Üsküdar Belediyesi’nin izniyle Validebağ Korusu’unda otopark olarak kullanılan alanın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili 10 gün önce başlayan gerginlik dün de devam etti.

Haberin Devamı

Validebağ Korusu’nun yeşil kalmasını isteyen ve inşaatı engellemeye çalışan vatandaşlar dün yine çevik kuvvet polisiyle karşı karşıya geldi. Sabah saatlerinde şantiye alanında bulunan ağaçların sökülmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Hafriyat kamyonlarının geçişini engellemek için yere oturan eylemcileri polis, kalkanlarıyla yaklaşık 100 metre kadar itti ve kamyonların geçişini sağladı. Eylemciler arasında bulunan Ali Budak ve Zehra Ulukaya ilgi odağı oldu. İkisi de 80 yaşında olan çevreciler yapılaşmaya karşı çıktılar. Zehra Ulukaya da “Bu polislere karşı Allah size dayanma gücü versin, ben 80 yaşındayım ama sizler için, gençler için buradayım” dedi.

Validebağ’da polis zabıta müdahalesi

Haberin Devamı

Ali Budak ise dinin siyasete alet edildiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Cami kainatın altıdır, cami dört duvar altına sıkışıp da burası Allah’ın evi demek ihanettir, utanıp sıkılmıyorlar da. Dini siyasete alet ediyorlar, ayıp günah. Bir taraftan polisi, bir taraftan belediyecisi, diğer taraftan zabıta bunları almışlar, kime karşı? Orada polis silahı almış eline halka karşı tutuyor. Gittim dedim ki ona ‘oğlum bu silahı halka tutuyorsun ayıp günahtır. Ben de bu silahı 30 sene taşıdım ama sizin gibi yapmadım. Bu silahı omuzunuza asın’ dedim. ‘Halka karşı da tutmayın’ diye de ikaz ettim, ‘Bunları kendimiz koruyacağız, sizi biz koruruz merak etmeyin’ dedim. Burada anarşist yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!