Arınç'tan Beşiktaş övgüsü

Güncelleme Tarihi:

Arınçtan Beşiktaş övgüsü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 11:15

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Arınç, dün akşam Beşiktaş'ın Partizan karşısında aldığı 4-0'lık galibiyeti soran bir gazeteciye '' 7 yaşından beri Beşiktaşlı olan bir Başbakan Yardımcısına sorulabilecek en iyi soru budur'' yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Arınç, şunları söyledi:

ÖCALAN’A SEKRETERYA

Oraya giden kişilerin Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirildiğini biliyoruz. Yakınları için izne ihtiyaç yok. Oraya gitmek isteyenler dilekçe veriyor, bakanlık değerlendiriyor. Bundan sonra gidecek kişiler değişebilir, profil değişebilir. Bu gidecek kişilerle sekreterya ayrı şeyler. Sekretarya ile biz çalışma arkadaşlarımızı anlıyoruz. Bu bugünkü bakanlıktaki çalışma arkadaşlarımızdan farklı bir şey. Adadaki koşullar farklı. Buldan ve bazı isimlerin sanırım sekreterya konusunda kendilerini görevlendirmiş kabul ettiklerini anlıyoruz. Böyle bir şey yok. Bundan sonra gidecekler arasında yer almayabilirler, devam ederler ya da farklı kişiler gidebilir.
Hükümetimiz yanlış anlamayı sonlandırmak için Başbakanımız kesin bir çizgiyi belirtmiştir. Çözül süreci ayrıdır, kamu düzeni ayrı bir konudur. Hayır ikisi ayrıdır. Çözüm süreci siyasi bir süreçtir.

Haberin Devamı

(PYD terörist bir örgüt mü? Yardım için ne diyeceksiniz? sorusuna) Meclis Başkanlığı yaptım, iç tüzükte istişare amaçlı soru sorulamaz deniyor. İlla bir cevap istiyorsanız, dünkü konuşmamda bulabilirsiniz.

BEŞİKTAŞ’IN GALİBİYETİ

(Beşiktaş'ın Partizan galibiyetini soran bir gazeteciye) 7 yaşından beri Beşiktaşlı olan bir Başbakan Yardımcısına sorulabilecek en iyi soru budur.
Maçı izleyemedim ama gazetelere baktım, muhteşem oynamışlar. 4-0 harika bir sonuç. Trabzonspor’da güzel bir galibeyet almış, tebrik ederim. Umarım çözüm sürecine katkısı olur.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, Uluslararası Genç Girişimciler Platformu tarafından düzenlenen Enerji Kongresi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"OLAYLARA RAĞMEN YÜKSEK"

Çözüm sürecine ilişkin anket iddiasıyla ilgili soruya yanıt veren Arınç, " 6-7 Ekim olayları maalesef Türkiye için yüz karası olaylardır. Büyük bir vahşet yaşanmıştır, barbarlık, vandallık yaşanmıştır. Maalesef sorumsuz siyasetçilerin hedef göstermesiyle, sokağa çıkın talimatıyla, Kobani bahanesiyle cinayetler işlenmiştir. Bunların hesabı adliyede görülecektir. Bu olaylar sırasında PKK'nın isminin geçmesi, Öcalan'ın isminin geçmesi, HDP'li siyasilerin hedef göstermesi, toplumda büyük bir infiale yol açmış olabilir. Bunu anlayışla karşılamak lazım. Bu olaylar sebebiyle çözüm süreci yan yana getirilmek isteniyorsa, yüzde 50'lik oranı bile başarı görmek gerekir" dedi.

Haberin Devamı

"ÇÖZÜM SÜRECİ SİYASİ BİR SÜREÇTİR"

2 yıldan bu yana toplumun her kesiminde yüzde 70'lere yakın bir oranın çözüm sürecine destek olduğunu bildiklerini söyleyen Arınç," 6-7 Ekim olaylarında yaşanan vahşetin hemen ertesinde böyle bir araştırma yapılmışsa, doğrusu haberdar değilim, mantıken söylemek isterim, böyle araştırmaları takip eden bir insanım. Bu olaylara infial duyulması ve bağlantı olarak da çözüm sürecinin gösterilmesi destek oranını yüzde 50'lere getirmiş olabilir. Bunlar konjoktüreldir. Netice itibariyle Türkiye çok şükür, 2 yıldan bu yana şehit cenazelerinin çokça gelmediği, çatışma haberlerinin çokça duyulmadığı bir barış ve özgürlük ortamını belirlemiştir. Nihai olarak da terörün sona erdirilmesi, toplumsal bütünleşmenin sağlanması için kanun da çıkarılmıştır. Bu kanuna uygun olarak da bir yapılanma hayata geçirilmiştir. Süreç itibariyle desteğin yüzde 60'ları geçen bir oranda olduğuna inanıyorum. Aynı zamanda sayın Başbakanımız da ifade etmiştir. Çözüm süreci ayrı bir konudur. Ülkenin kamu düzeninin sağlanması ayrı bir konudur. Bunlar birbirlerinin eş anlamlısı, ya da zıtları değildir. Yani çözüm süreci olacaksa kamu düzeni bozulabilir, örgüt istediği gibi eylem yapabilir. Hayır, bu kesinlikle mümkün değil. Kamu düzenini bozan silahlı olaylara hiçbir zaman izin verilmeyecek. Çözüm süreci siyasi bir süreçtir. Bunun sonucunda da hepimiz terörün sona erdirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

PYD SORUSUNA YANIT YOK…

PYD'yi terörist örgüt olarak görüp germediği sorusuna yanıt vermeyen Arınç, " Çok önemli bir soru. Ben Meclis Başkanlığı yaptım. Meclis Başkanlığından hatırlıyorsam, içtüzüğün 67. maddesi 'İstişare amaçlı soru sorulamaz diyor'. Arkadaşımızın sorusu, tamamen istişare amaçlı. İlle de bir cevap istiyorsanız, dünkü konuşmama bir bakın" dedi. .

ÇÖZÜM SÜRECİNE OLUMLU ETKİSİ OLUR...

Beşiktaş'ın galibiyetini hatırlatan bir gazeteciye, " Esas soru bu ya" karşılığını veren Arınç," 7 yaşından beri Beşiktaşlı olan bir Başbakan Yardımcısına bu sabah saatlerinde sorulabilecek en güzel soru buydu. Aslında soru değil. Beşiktaş'ı candan tebrik ediyorum. Maçı izleyemedim ama bugün bütün gazetelerin spor sayfalarına baktım ve orda gerçekten mükemmel bir futbol oynamışlar. 4-0 da özlediğimiz, beklediğimiz bir sonuçtu. Çünkü artık 1-0'larla meşgul olduğumuz bir zamanda bol gollü, kaliteli, zeminin de kötü olduğu bir yerde iyi bir mücadele vermişler. Trabzon da Lokeran karşısında 2-0'lık galibiyet almış.Çok güçel, çok sevindiğimiz haberler duyduk. Umarım çözüm sürecine olumlu etkisi olur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!