CHP'de Kılıçdaroğlu'nun istediği oldu

Güncelleme Tarihi:

CHPde Kılıçdaroğlunun istediği oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 13:19

CHP'de Dış politikadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğu doluyor;

Haberin Devamı

CHP'nin son kurultayında Parti Meclisi'ne giremeyen, Emekli Büyükelçi Murat Özçelik'in, Genel Başkanlık için yolu açıldı.
Kılıçdaroğlu, Özçelik'i kurultayda PM anahtar listesine almış, ancak Meclis'e girememiş, ikinci yedek olarak listede yer almıştı.

Kurultay sonrası partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu oluştururken, Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını boş bırakan Kılıçdaroğlu, bir yandan da Özçelik'i özel danışman olarak atamıştı.

GÖK GRUP BAŞKANVEKİLİ OLDU, ERDOĞDU İSTİFA ETTİ

Özçelik'in, Parti Meclisi'ne girip, Genel Başkan Yardımcısı olabilmesi için, PM asıl listesinden iki kişinin ayrılması gerekiyordu.
Seçilen Parti Meclisi'nden ilk ayrılan, CHP Grup Başkan Vekili seçilen Ankara Milletvekili Levent Gök oldu. Gök, Grup Başkanvekili olunca, otomatik olarak PM listesinden çıktı. Yerine de birinci yedek konumundaki Ali Özcan PM'ye girdi.
Ardından bugün de CHP PM'de yer alan İStanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun istifası geldi.

Erdoğdu, "Yolsuzluklara karşı mücadelemi milletvekili olarak sürdüreceğim. Enerjimi daha çok yolsuzluğa karşı mücadeleye harcayacağım. Mevcut şartlar ve Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun daha rahat çalışabilmesi için istifa ettim" diyerek PM'den ayrıldı.
Erdoğdu'nun istifasıyla, PM listesinde ikinci yedek olarak yer alan Özçelik'in de önü açılmış oldu.

PM'ye giren Özçelik'in önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu tarafından Genel Başkan Yardımcısı olarak da atanıp, CHP Merkez Yönetim Kurulu'na alınması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!