Çocuğun ‘kocası’ serbest

Güncelleme Tarihi:

Çocuğun ‘kocası’ serbest
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 01:49

NİĞDE’nin Elmalı köyünde Hilal Ünal (13) önceki sabah birlikte yaşadığı İslam A.’nın (23) babasına ait ruhsatsız tabancayla başından vurulmuş halde ölü bulundu. İntihar olarak düşünülen olayla ilgili İslam A. ile annesi ve babası gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı’nda sorgulanan aile serbest kaldı. Soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

‘Başka Hilaller ölmesin’

Çocuğun ‘kocası’ serbest

NİĞDE’de çocuk gelinin ölüm haberinin ardından “Hepimiz suçluyuz” diyen CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a soru önergesi yöneltti. Bilgehan, yasalar ve sözleşmeyle kamu idarelerine düşen görevlere dikkat çekerek, “Bir an önce bir şey yapın ve başka Hilaller ölmesin” dedi.

Çocuk gelinde 7’nci ülkeyiz

POLİS Akademisi Suç Araştırma Merkezi’ne göre, Türkiye’de evlenen her 3 kişiden biri 18 yaşının altında. Çocuk gelinlerin yüzde 35’i ikinci eş (kuma) olarak evlendiriliyor. Birleşmiş Milletler’e göre ise Türkiye, çocuk gelinler rakamında Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Afganistan, Uganda, Nijer, İran ve Irak’tan sonra 7’nci, Avrupa’da 1’inci. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın araştırmasında ise erken yaşta annelikte Niğde, Türkiye birincisi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!