Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: Ben askerin bakanıyım

Güncelleme Tarihi:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: Ben askerin bakanıyım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 11:44

Dün Genelkurmay'dan ilginç bir Peşmerge çıkışı gelmişti. Peşmerge'nin Türkiye'den Kobani'ye geçişi için TSK, "Bu konunun muhatabı biz değiliz'' demiş ve adres olarak Dışişleri'ni işaret etmişti. Bu konudaki son noktayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Benim haberim var. Ben askerin bakanıyım" diyerek koydu.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün öğle saatlerinde “Peşmerge’nin Kobani’ye geçmesi için yardımcı oluyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: Ben askerin bakanıyım
Türkiye Peşmerge'ye kapıları açtı

Bu açıklamadan saatler sonra Genelkurmay’dan konu hakkında değerlendirme geldi. Genelkurmay Başkanlığı ise bu konudaki sorular üzerine Dışişleri Bakanlığı'nı işaret etti.

Genelkurmay Basın Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü Hürriyet'e yaptığı açıklamasında, "Bu konunun muhatabı biz değiliz. Açıklama Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldığı için konuya ilişkin soruların Dışişleri Bakanlığı'na sorulması gerekir" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: Ben askerin bakanıyım
Genelkurmay'dan ilginç Peşmerge açıklaması

BAKAN YILMAZ: BEN ASKERİN BAKANIYIM

AK Parti Grup Toplantı için Meclis'e gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a Genelkurmay'ın açıklaması soruldu. Peşmerge'nin Türkiye'den Kobani'ye geçişinde askerin bilgisinin olmadığı iddialarına ilişkin soruya Yılmaz, "Benim haberim var. Ben askerin bakanıyım" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

GENELKURMAY'DAN YENİ AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Peşmergenin Türkiye'den Kobani'ye (Ayn-el Arap) geçişi konusunda askerin bilgisinin olup olmadığı yönünde bir açıklama yapılmadığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Peşmergenin Türkiye'den Ayn-el Arap'a geçişi konusunda askerin bilgisinin olup olmadığı yönünde bir açıklama yapılmamıştır.''



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!